MHP Balıkesir İl Başkanı Mehmet Duran, Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yapılacak seçimlerde kendisinin aday olmayacağını, ancak, şu anda 4 adaylarının bulunduğunu açıkladı. İl Başkanı Duran, "Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ben kesinlikle aday değilim. Ancak, aday olmayı düşünen 4 arkadaşımız var" dedi.
MHP Balıkesir İl Başkanı Mehmet Duran, parti teşkilatı olarak Balıkesir'de seçim çalışmalarını tüm hızıyla sürdürdüklerini söyledi. İHA muhabirine konuşan MHP İl Başkanı Mehmet Duran, Balıkesir merkez ve ilçelerindeki ilk tur ziyaretlerini tamamladıklarını, ikinci tur ziyaretlerinin devam ettiğini, her gittikleri ilçede o bölgenin kanaat önderleri ile bir araya gelip görüş alışverişinde bulunduklarını anlattı. Yerel seçimlerdeki tek hedeflerinin Balıkesir Büyükşehir Belediyesini ve diğer 20 ilçe belediyesini kazanmak olduğunu vurgulayan İl Başkanı Mehmet Duran, "En az 40 kişilik gruplarla toplantı yapıyoruz. Seçimlere 15 ay var, biz MHP olarak seçimlere ne kadar hazır olduğumuzu gösteriyoruz. Aday olmayı düşünen arkadaşlarımıza ufuk açmak açısından bilgiler veriyoruz. Bu turlarımız seçime kadar sürekli devam edecek. Hazırladığımız raporları da genel merkezimize sunacağız. Balıkesir'de merkezin ikiye bölünmesi ile 20 ilçe belediyesi bir de Büyükşehir Belediyesi var. Bizim hedefimiz 21 belediyenin hepsini kazanmak. Allah neyi nasip eder bilemem tabi. Bizim her ilçede şuanda 3 yada 4 aday adayı çıkıyor. Bunlar otomatik olarak Büyükşehiri de etkileyecek. Bana şu anda gelip, 'Ben Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olmak isterim' diyen 4 adayımız mevcut. Bunlar aday olur veya olamaz, rakam azalır, artar. Bunlar sürece bağlı olarak değişecektir. Bugün aday olmayı düşünen 4 arkadaşımız var" dedi.
MHP İl Başkanı Mehmet Duran, Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olmayı düşünen 4 adayın isimlerini sır gibi saklıyor. Seçim sürecinde isim açıklamak için henüz erken olduğunu belirten MHP İl Başkanı Mehmet duran, bu 4 adayın da Balıkesir'i kaldırabilecek kapasitede, Büyükşehir Belediye Başkanlığını layıkıyla yapabilecek nitelikle kaliteli isimler olduğunu, 4 adaydan birinin İstanbul'dan olduğunu açıkladı.

"ODA SEÇİMLERİNİ KENDİLERİNE BIRAKALIM"
MHP Balıkesir İl Başkanı Mehmet Duran, Balıkesir'de şubat ve mart aylarında yapılacak Oda (Balıkesir Sanayi Odası, Balıkesir Ticaret Odası, Balıkesir Ticaret Borsası) seçimlerini değerlendirdi. Balıkesir'de özel bir atmosfer oluştuğunu ifade eden Başkan Mehmet Duran, "Türkiye'de Oda seçimleri yapılacak. Balıkesir'de özel bir atmosfer oluştu. Bu özel atmosferin oluşmasının nedeni de AKP Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur'un oğlunun bir Oda başkanlığına aday olduğu söylentileridir. Bunun karşılığında da bir deklarasyon yayınlandı. AKP Genel Başkan Yardımcısı sanki Başbakandan emir almışcasına, Rona Bey'in (Rona Yırcalı) üzerine yüklendi. Evinden, yalısından bahsetti. Bunlar çok yanlış şeyler. Bu kişiler Balıkesir'e hizmet eden, Balıkesir'e iş veren arkadaşlarımızdır. Bu Oda başkanı arkadaşlarımızı üzersek, korkutursak, Balıkesir'den gittiklerini farzedersek buraya kim yatırım yapacak? Bence Oda seçimlerini kendilerine bırakalım" diye konuştu.
(BD-YU)

11.01.2013 16:57:18 TSI

Editör: Wan Haber