Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu, "Kırk dört yıl önce Adana'da Türk Milletine hizmet sevdasıyla çıktığımız kutlu yolda kıblesini şaşırmadan dimdik ayakta duran ve yoluna devam eden tek hareket olmanın onur ve mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

9 ŞUBAT 1969'DA ADANA'DA KURULDU
İzgioğlu, "Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi'nin (CKMP) Adana'da 8-9 Şubat 1969'da gerçekleştirilen kurultay sonucunda adını Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), bayrağını da üç hilal olarak tescil ettirmesiyle geçen kırk dört yıllık zaman diliminin her anının, Türk milletine hizmet etme aşkıyla dolu geçtiğini söyledi. İzgioğlu "O tarihte, Kurucu Genel Başkanımız Türk dünyasının Başbuğu merhum Alparslan Türkeş'le yola çıkan bu kutlu hareket, her adımında iman, inanç, cesaret, fedakarlık ve feragat zemininde yükselerek bu günlere gelmiştir." diye konuştu.

ONUR VE ERDEMİN DESTANI
Başkan İzgioğlu "Kutlu hareketin her anı şan ve şerefle geçen bu zaman dilimlerinde en büyük zararı gören, en büyük sosyal maliyetler ödeyen, binlerce şehit ve gazi veren Ülkücüler, vatanını, milletini sevmekten başka suçu olmayan Türk milliyetçileri, onur ve erdemin destanını yazmışlardır. Kahretmiş, gözyaşını içine akıtmış ama asla devletini şikayet etmemiş, asla milletine sırtını dönmemiş, asla istismar tüccarlığına tevessül etmemiştir" ifadesini kullandı.

ALLAH'IN RAZI OLDUĞU DAVA
Mustafa İzgioğlu "O ülkücüler ki, bir koltuk uğruna Türklük gurur ve şuuru ile İslam ahlak ve faziletiyle bezenmiş yolundan dönmemiş, milletimizin birliğinden, devletimizin bekasından, üniter yapıdan vazgeçmemiştir. O Türk milliyetçileridir ki darağacında dahi Allah'ın razı olduğu davasını satmamış, emperyalizmin eş başkanlığını değil, başucuna dikilecek sade bir mezar taşını tercih etmiştir." şeklinde konuştu.

BAYRAK DEVLET BAHÇELİ'DE
MHP Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu şöyle devam etti:
"Kırk dört yıl önce göndere çekilen üç hilal bayrağını Türk dünyasının Başbuğu merhum Alparslan Türkeş'ten devralan Türk dünyasının bilge lideri Devlet Bahçeli'nin önderliğinde bugün de Türk milliyetçileri, bağrından çıktığı Türk milletinin yaşadığı bütün sıkıntılara, bütün sorunlara çare olarak yine Ankara'dan bakmayı yeğlemekte, Dünyayı Türkçe okuyup, Türkçe yorumlamayı tercih etmektedir. Yakıcı düşmana, yıkıcı ihanete karşı yine tek başına göğsünü siper etmektedir."
İzgioğlu, şunları söyledi:

TÜRKEŞ, BAHÇELİ VE ADANA
"Bütün tehlikelere karşı aziz milletimizin uyarıcı sinir ucu olan, yüreği yanık sessiz çoğunluğa kırk dört yıldır tercüman olan MHP'nin kentimizde kurulmuş olması, biz Adanalılar için ayrı bir mutluluk kaynağıdır. Başbuğ Türkeş gibi tarihe mal olmuş değerli şahsiyeti ilk kez Adana'dan milletvekili olarak Meclis'e gönderme onuru da bizlere aittir. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli'nin de yine Adanalı olması, biz hemşehrileri için ayrı bir sevinç ve heyecan vesilesidir."

MHP SON UMUT, SON KALEDİR
İzgioğlu mesajını şöyle tamamladı:
"Bilge Lider Devlet Bahçeli'nin veciz ifadeleriyle 'Milliyetçi Hareket, ağır tahribatlara rağmen Türk milletinin dimdik ayakta kalmış son burcudur. Milliyetçi Hareket, derin stratejik çatışmaların yaşandığı küresel yangın yerinde Türk devletinin son siperidir. Milliyetçi Hareket, ölüm karşısında sınav vermiş bir kutlu dava olarak Türk milletinin ülkü yolunda son umududur ve Milliyetçi Hareket, tahrip olmuş değerlerimizin ve yıkılmaya yüz tutmuş milli varlığımızın içinde milletinin ayakta kalmış son kalesidir. Bu duygu ve düşüncelerle Partimizin kuruluşunun 44. yıldönümünü idrak ederken tarih boyunca, vatan ve millet sevdası ile can veren ecdadımızı; bu değerler uğruna hayatlarını kaybetmiş kutlu dava yolcusu ülküdaşlarımızı, aziz şehitlerimizi, merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş'i rahmetle, minnetle anıyor, ruhları şad olsun diyorum."
(AKL-Y)

09.02.2013 11:40:15 TSI

Editör: Wan Haber