Merkez Hakem Kurulu tarafından Antalya'da 8-11 Ocak tarihleri arasında düzenlenen Üst Klasman Hakem Ara Semineri sona erdi.
Mardan Palace'de yapılan seminerde, üst klasman hakemler, ilk yarı performanslarının değerlendirilmesinin yanı sıra 5 hakem ve 10 yardımcı hakemden oluşan 7 ayrı çalışma grubunda eğitime tabi tutuldu. Seminerin resmi açılışının yapıldığı üçüncü gün programında, 29 FIFA hakeminden 28'ine kokartları törenle takıldı. Aynı gün TFF Yönetim Kurulu üyeleri, Spor Toto Süper Lig başkanları ile MHK üyeleri ve hakemler bir araya geldi. Bir sonraki gün ise, PTT 1. Lig başkanları ile toplantı gerçekleştirilecek görüş alışverişinde bulundu.
Seminerde hakemler, MHK Fiziksel Gelişim Sorumlusu Ali Kızılet gözetiminde Sprint testinden, yardımcı hakemler ise uygulamalı pozisyon değerlendirme eğitiminden geçti, bayrakla reaksiyon ve algılama çalışması yaptı.
FIFA Elit Hakem Cüneyt Çakır ve ekibi, Belek'te ara seminer yapan Hollandalı hakemlerle tecrübelerini paylaşırken; Hollanda Futbol Federasyonu'ndan Elit Hakem Björn Kuipers ile ekibi Türk hakemlerle bir araya geldi.
Seminerin son gününde ise, 4 gün süren seminer ve çalışmaların genel bir değerlendirmesi yapıldı. MHK Başkanı Zekeriya Alp, kapanış konuşmasında, tüm hakemlere sezonun ikinci yarısında başarı diledi.
(RFK-RFK-S)

11.01.2013 15:59:08 TSI

Editör: Wan Haber