Mezopotamya Hukukçular Derneği (MHD) Van Şubesi,başta Bitlis ve  İstanbul olmak üzere birçok kentte MHD ve ÖHD üyesi avukatların gözaltına alınmalarını ve uğradıkları haksızlıkları protesto etmeki için Van Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.  

“Savunma yargılanamaz halkın avukatlarına özgürlük” yazılı pankartın açıldığı açıklamada, konuşan MHD üyesi Av. Erhan Çiftçiler, avukatların somut bir suç isnadı olmaksızın kriminalize edilerek gözaltına alındıklarını söyledi. Çiftçiler, “Meslektaşlarımızın evlerine azılı bir suçluyu arar gibi baskın yapılması açıkça soruşturmanın siyasi olduğu ve bastırma politikasına yönelik olduğuna işaret ediyor” dedi.

Barış ve demokrasi savunucularına saldırmanın halka saldırmakla eşdeğer olduğunu söyleyen Çiftçiler, “Bu saldırı meslektaşlarımızın her şeye rağmen yoksulları, emekçileri, devrimcileri, yurtseverleri, barışı ve demokrasiyi savunmalarındaki ısrarlarından kaynaklanmaktadır. AKP hükümetinin ve yandaş medyanın avukatlara yönelik Tahir Elçi olayındaki gibi hedef göstermek suretiyle öldürmeye varan sindirme hatta yok etme politikası halkın avukatları olan bizlerin kararlı duruşunun sarsmayacaktır. Askeri ve sıkıyönetim mahkemelerinin yerine kurulan DGM'ler eskileri aratmıştır. DGM'lerin yerine kurulan özel yetkili mahkemeler ise DGM'leri aratır hale gelmişti; nitekim bir zamanın mağduru özel yetkili savcılar ve hakimler ile dönemin kolluk güçleri, bu gün şüpheli ve sanık konumuna düşteler ve mağduru oynuyorlar. O dönemlerde vatandaşlar hakkında tutuklama ve yurt dışı çıkış yaşasığı kararı veren savcılar hakimler bu gün tutuklular ve yurt dışına çıktılar.” diye konuştu.

Türkiye’nin açık bir cezaevine dönüştüğünü vurgulayan Çiftçiler, hakkını aramak isteyen işçilerin, gerçeğin peşindeki gazetecilerin, adalet arayan Avukatların hükümetin hedefinde olduğunu söyleyerek, gözaltındaki avukatların derhal serbest bırakılmasını istedi. Vanaktuel

Editör: Wan Haber