Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediye Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, kentte bir ilki gerçekleştireceklerini belirterek, tüm çöp konteynerlerine mahalle kodu ve numara vererek, halkın konteynerlerle ilgili sorunlarına en kısa sürede çözüm üreteceklerini söyledi.
Mezitli Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, ekiplerin yaptıkları çalışmalarla bugüne kadar yetersiz gelen küçük konteynerlerin yerine daha büyük çöp konteynerleri yerleştirildiği, kullanılabilir durumdaki konteynerlerin de belediye garajında tamir edilip yeniden kullanıma sunulduğu bildirildi.
Çalışmalarla ilgili açıklama yapan Mezitli Belediye Başkanı Yıldırım, bölgede yeni başlattıkları uygulamayla bir ilki gerçekleştirdiklerini kaydetti. Mezitli sınırları içerisinde yer alan tüm çöp konteynerlerine mahalle kodu ve numara vererek, halkın konteynerlerle ilgili sorunlarına en kısa sürede çözüm üreteceklerini ifade eden Yıldırım, "Atatürk, Yeni, Fatih ve Viranşehir mahallelerinde kodlama ve numaralama işlemi tamamlandı, diğer mahallelerde aynı işlem devam etmekte. Bu uygulama ile dolu, arızalı veya herhangi bir sebepten kullanılamaz hale gelmiş konteynerler üzerinde yazan kod ve numara yetkililere bildirildiğinde başka hiçbir bilgiye gerek kalmadan, en yakın hizmet ekibi tarafından müdahale edilerek aksaklık en kısa sürede giderilecek. Bu çalışma sonrası hizmet kalitesini yükseltmek için yapılan kontroller daha etkin hale gelecek ve demirbaş takibi de daha kolay yapılacak" dedi.
Numara verilen konteynerlerin aynı zamanda temizlik ekipleri tarafından kontrollerinin de yapıldığını dile getiren Yıldırım, arızalı olanlar tamir edilirken, kullanılmaz durumdakilerin ise yenileriyle değiştirildiğini sözlerine ekledi.
(KYM-Y)

18.12.2012 15:44:06 TSI

Editör: Wan Haber