Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediyesi, Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıldönümü dolayısıyla Türk Halk Müziği konseri düzenledi.
Mezitli Belediyesi Sanat Evi'nde gerçekleşen konsere Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım ile eşi Mualla Yıldırım, Mezitli Belediyesi başkan yardımcıları Mehmet Yalçın ile Enver Küçükalıç, meclis üyeleri, birim müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
Konser öncesi konuşan Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, "Böylesi güzel bir günde sizlerle beraber olmanın mutluluğu içindeyiz. 91 yıl önce kurtuluşunu ilan ettiğimiz güzel Mersin'imizde aynı duyguları, aynı heyecanı 91 yıl sonra yaşayabiliyorsak, Türk halkının tarihine, geçmişine özlem duyduğu, her şeye verdiği değeri kanıtlamış oluyoruz demektir. Bu akşam da bu özel günlerimizden biri, Mersin'imizin kurtuluş gecesi Mersin'imizin ve ülkemizin kurtuluşu ile ilgili benim fazla bir şey söylememe gerek yok. Zaten dünyanın takdir ettiği Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Mondros Antlaşması'yla her şeyi elinden alınmış bir ulusu nasıl yeniden yarattığını, destanlaşmış tarih dersini hepimiz çok iyi bilmekteyiz. Bizler de bu şanlı tarihi yazanların torunları olmaktan gurur ve onur duymaktayız. Cumhuriyetimize ve yöresel özellikler taşıyan kurtuluş günlerimize sahip çıkmalıyız. El ele, omuz omuza yürüdüğümüzde bu ülke, önündeki bütün engelleri aşabilecek güçte ve kudrettedir" dedi.
Konuşmaların ardından Türk Halk Müziği korosu konser verdi.
(KRY-KYM-Y)

04.01.2013 14:18:41 TSI

Editör: Wan Haber