Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, Türkiye Futbol Federasyonu'nun yürüttüğü çalışma kapsamında, Mezitli Belediye Spor olarak 10 ortaokul futbol takımına malzeme yardımında bulunduklarını bildirdi.
Mezitli Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Mezitli Belediye Spor, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 2012-2013 eğitim yılında profesyonel futbol kulüpleriyle işbirliği içinde gerçekleştirilecek olan kulüp-okul futbolu eğitim organizasyonları kapsamında Türkiye genelinde seçilen 10 amatör spor kulübü arasında yer almayı başardı. Mezitli Belediye Spor, bu kapsamda Türkiye Futbol Federasyonu tarafından verilen spor malzemelerinin dağıtımını gerçekleştirdi. Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, Başkan Yardımcısı Enver Küçükalıç, Mezitli İlçe Milli Eğitim Müdürü Muzaffer Nenni, Mezitli Belediye Spor Başkanı Hüseyin Kılavuz ve belediye meclis üyesi Serdar Altun, öğrencilere malzemelerini teslim ettiler.
Konuyla ilgili açıklama yapan Mezitli Belediye Başkanı Yıldırım, Türkiye Futbol Federasyonu'nun kulüp takımlarıyla okul takımları arasında futbolun geliştirilmesine yönelik bir çalışma yürüttüğünü belirtti. Bu proje kapsamında Türkiye genelinde 10 kulüp seçildiğini, bu kulüplerden birinin de Mezitli Belediye Spor olduğunu ifade eden Yıldırım, "Bu bizi mutlu eden, gururlandıran bir tablo. Mersin'de tek pilot amatör spor kulübü seçildiğimiz için Mezitli'deki 10 ortaokul futbol takımına malzeme yardımında bulunduk. Türkiye Futbol Federasyonu'nun malzeme yardımı belli aralıklarla bundan sonra da devam edecek. Bu yardımlar Mezitli Belediye Spor aracılığıyla sizlere ulaştırılacak" dedi.
Öğrencilere seslenen Başkan Yıldırım, "Hepiniz ortaokul öğrencilerisiniz, sporda olduğu kadar derslerinizde de başarılı olacaksınız. Gelecekte bizlerin, öğretmenlerinizin yerini sizler alacaksınız ve ülkemizin kalkınmasında sizlere çok ihtiyaç var. Ulu Önder Atatürk, geleceğimizi siz gençlere emanet etti. Bizler de sizler de bu emaneti en iyi şekilde koruyacak ve yaşatacağız" diye konuştu.
(KYM-Y)

04.01.2013 16:28:43 TSI

Editör: Wan Haber