Mersin'in merkez ilçe Mezitli Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, 2012 yılının Mezitli için her açıdan iyi geçtiğini ifade ederek, "Artık kuruluş çalışmalarının yanında yerleşmiş bir ilçe gibi hizmet vermeye başladık. 2012 yılı da bu hizmetlerin olgunlaştığı, geliştiği bir yıl oldu" dedi.
Mezitli açısından 2012 yılının nasıl geçtiğini İHA muhabirine anlatan Kaymakam Kamil Kıcıroğlu, Mezitli'nin 2008 yılında Mersin'de kurulan 4 merkez ilçeden biri olduğunu hatırlattı. Kuruluşlarının 4. yılını tamamladıklarını belirten Kıcıroğlu, kuruluş çalışmalarının yanında artık yerleşmiş bir ilçe gibi hizmet vermeye başladıklarını söyledi. 2012 yılının da bu hizmetlerin olgunlaştığı, geliştiği bir yıl olduğunu dile getiren Kıcıroğlu, "Tüketici Sorunları Hakem Heyetimiz (TSHH) 2012 yılında bin 569 müracaat aldı. Biz bu hizmeti 2009 yılından beri veriyoruz. TSHH bu 4 yıl içinde müracaatları katlanarak gelmiş ve 2012 yılında rekor seviyede müracaat almıştır. 2012 yılında aldığımız müracaatlar, daha önceki yıllarda aldığımız toplam müracaattan daha fazladır. Buda bu kurumun artık daha iyi çalıştığını ve tüketicinin de artık hızla bilinçlendiğini göstermektedir" diye konuştu.
İnsan Hakları Kurulu'nun (İHK) da artık daha etkin bir şekilde çalıştığını vurgulayan Kıcıroğlu, "2011 yılında İHK 69 müracaat almış ama bunun 20 tanesi dilekçe niteliği taşımayan müracaatlardır. Onları düştüğümüz zaman 49-50 civarında bir müracaat almışız. 2012 yılında ise 63 müracaat almışız ve bunlardan sadece 5'i dilekçe niteliği taşımayan müracaatlardır. Yani artık İHK'nın da iyi çalıştığı ve insanların bu kurula müracaatlarının arttığını görmekteyiz" şeklinde konuştu.

"KÖYLERİMİZE 770 BİN TL TUTARINDA YARDIM YAPTIK"
Mezitli Köylerine Hizmet Götürme Birliği (KHGB) olarak da 2012 yılında birçok köyün sorununu çözmeye çalıştıklarının altını çizen Kıcıroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "KHGB'miz 2009 yılından beri faaliyette. 2012 yılı bütçemiz 650 bin TL'ydi ancak biz son Meclis Toplantısı'nda bütçemize ek ödenek koyarak 770 bin TL'ye kadar çıkardık. 2012 yılı KÖYDES Yatırım Programı çerçevesinde 3 köyde 5.2 kilometre ikinci kat asfalt yaptık. Bir köyümüze içme suyu tesisi için 19 TL tutarında malzeme aldık. Bunun dışında 5 köyümüze sulama suyu için yardım yaptık . Köylerimizin köy içi, köyler arası, ana yollarda parke kaplama, kilit parke taşı ile kaplama ve asfalt çalışmaları yaptık. 3 köyümüze 2.3 kilometre birinci kat, 6 köyümüze de 9 kilometre ikinci kat asfalt yaptık. 8 köyümüze de 6 bin 621 metrekare kilit parke taşı döşedik. Ayrıca köylerin çeşitli ihtiyaçları için bazı köylerimize nakdi yardım yaptık. Bu yardımlarla birlikte köylerimize 770 bin TL tutarında yardım yaptık."
Belediye hizmetleri bakımın da Mezitli'nin iyi bir yıl geçirdiğini belirten Kıcıroğlu, "Mezitli Belediyemiz imkanları doğrultusunda hizmetlerini yerine getiriyor. Soli Pompeipolis'in güney kısmından başlayarak sütunlu yolunun restore edilmeye başlaması bence en büyük hizmetlerden, çalışmalardan ve yatırımlardan biridir. Bunun yanında Mezitli'de yapılan Soli Güneş Festivali'de iyi bir çalışma. Herhalde dünyada bu isimle yapılan ilk festivaldir. Mezitli olarak Güneş Festivali'ni düzenliyor olmamız, güneş enerjisinin yaygın kullanımını kullanmak adına bize görev verdiğini düşünerek Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak 'Güneş Ev' projesi ürettik ve yaptık" ifadelerini kullandı.
Sağlık ve tarım da sıkıntısız bir yıl geçirdiklerine vurgu yapan Kıcıroğlu, "Sağlıkta zaten 'aile hekimliği' uygulamasına 2 yıldır hem Mezitli hemde Mersin sorunsuz bir şekilde geçmişti. İlçe Tarım Müdürlüğü olarak da hem çiftçilerimizin desteklemelerini zamanında almaları, eksik almamaları hem kırsal kalkınma projelerini hazırlamaları hem de Tarım Sigortası'nın (TARSİM) yayım çalışmalarının yapılması açısından güzel çalışmalar yapıldı. Ayrıca 2012 yılında gıda denetimlerini de ilçeler yapmaya başladı. Bu denetimlerde ilçemizde zamanında ve düzenli bir şekilde yapıldı" dedi.
Kıcıroğlu, 2013 yılında en büyük beklentilerinin ise 2013 Akdeniz Oyunları'nın Mersin'de en iyi şekilde yapılması olacağına dikkat çekti.
(KRY-Y)

15.01.2013 11:24:24 TSI

Editör: Wan Haber