Mamak'ta bulunan 21 mezarlığı elden geçirerek daha temiz ve düzenli hale getiren Mamak Belediyesi, Ortaköy mezarlığında sürdürdüğü mezarlık temizleme, düzenleme, yol, kapı, aydınlatma ve istinat duvarı çalışmalarında sona yaklaştı.
Vatandaşların mezarlık ziyaretlerini ve defin işlemlerini kolaylıkla gerçekleştirmeleri için mezarlıklarda yoğun bir çalışma başlatan Mamak Belediyesi, Ortaköy ve Kayaş mezarlığı başta olmak üzere toplam 21 mezarlığı düzenlemeye tabi tutuyor. Ortaköy mezarlığındaki çalışmalarda sona yaklaşılırken, Mamak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce mezarlık içi yol çalışmasıyla birlikte mezarlık etrafını saran ve yıkılan istinat duvarları da yeniden yapıldı.
Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Meclis Başkanvekili Erdal Ak, Başkan Yardımcısı Ahmet Müfit Yıldırım ve Ak Parti Mamak ilçe Başkanı Muhammed Abdullah Özer ile birlikte Ortaköy mezarlığındaki çalışmaları yerinde inceledi. Akgül, "İnsanlar yaşarken nasıl saygıyı hak ediyorlarsa, vefat ettikten sonra da aynı saygıyı hak ediyorlar. Biz de bu anlayışla mezarlıklarımıza gereken bakım ve önemi gösteriyoruz" dedi.
Mezarlıklarda gerçekleştirilen koruma ve güzelleştirme çalışmalarını yakından takip eden Akgül, "Ortaköy Mezarlığına ilçemize yakışır şekilde 6 adet kapı, bin 500 metrekare yürüme yolu, bin 400 metre çevre duvarı, 2 adet şadırvan yapıldı. Mezarlığın önünde bulunan yollarda da asfaltlama çalışması gerçekleşti. Mezarlığın hem içinde hem de dışında çalışmalarımız sona yaklaştı" diye konuştu.
İlçede bulunan tüm mezarlıklarda çalışmaların devam ettiğini kaydeden Akgül, "Her gün yüzlerce insanımızın ziyaret ettiği mezarlıklarda yürüyüş yollarından tutun da aydınlatmalara kadar bütün detayların yapımı hızla devam ediyor. Belediye olarak hayatta olan vatandaşlarımız kadar, ölülerimize de değer veriyoruz. Vatandaşlarımız artık mezarlıkları temiz ve huzur veren haliyle ziyaret edecek" şeklinde konuştu.
(DY-ÖZ-Y)

30.11.2012 13:35:23 TSI

Editör: Wan Haber