Kütahya'nın Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, kutlamaların adresi olması planlanan Cumhuriyet Meydanı'nın çevre düzenlemesine vatandaşın önerilerine göre karar vereceklerini bildirdi.
Bu maksatla ilçenin değişik semtlerindeki billboardlar vasıtasıyla vatandaşlara duyurular yaptıklarını ifade eden Başkan Karahan, "Vatandaşlarımızın önerilerini önemsiyor ve benimsiyoruz. Kutlamaların adresi olacak Cumhuriyet Medyanızın şekillenmesi bizim için çok önemli. Meydanın şekillenmesine vatandaşlarımızla birlikte karar vermek istiyoruz. Bu yüzden de önerilerini bekliyoruz" dedi.
Cumhuriyet Meydanı proje inşaatının tam gaz devam ettiğine vurgu yapan Başkan Karahan," Meydanın kot farkından kaynaklanan bir bölümüne 40 araçlık bir oto park yapıyoruz. Üzeri kapatıldıktan sonra Simav yıllardır ihtiyaç hissettiği çok amaçlı geniş bir Meydana kavuşmuş olacak. Büyük önder Atatürk heykelinin de yer alacağı Cumhuriyet Meydanımız ilçede kutlamaların adresi olacak. Süs havuzlarının da yer alacağı meydanımıza ilçenin tarihi ve turistik yapısına uygun peyzaj uygulamaları gerçekleştirip üzeri örtülecek Manifaturacılar ve Şadırvanlar çarşısı ile birleştirip araç trafiğine de kapatacağız. Dört bir yanı da aydınlatılarak görsellik kazanacak Cumhuriyet Meydanımızı vatandaşlarımızdan gelecek öneriler doğrultusunda inşa etmek istiyoruz. Amacımız vatandaşlarımızla bütünleşmek. Simav'a gelen turistlerin gezip oturabileceği, yaz kış, gece gündüz demeden gönül rahatlığıyla alışveriş yapabilecekleri, vatandaşlarımızın da günün yorgunluğunu üzerlerinden atabilecekleri mükemmel bir meydan inşa etmek istiyoruz" dedi.
Bir kısım vatandaş meydanda fıskiyeli havuz, saat kulesi, yeşil alanlar, park ve bahçe düzenlemesi ile çocuk oyun alanları isterken bir kısım vatandaş alışveriş merkezleri ile helikopter pisti istedi.
(MY-EFE)

16.02.2013 13:25:51 TSI

Editör: Wan Haber