HATAY - Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde mevsimlik tarım işçiler için yapılan konteyner evlerin sayısı yeterli olmayınca işçiler çamur ve soğukla mücadele etmek zorunda kalıyor.

METİP Projesi kapsamında Kırıkhan ilçesine gelen mevsimlik işçiler için geçen yıllarda toplam 57 adet konteynıer ev yapıldı. Fakat planlanmasına rağmen bazı alanlara yapılması gereken konteynırlar yerleştirilemedi. Bu alanlarda çalışmak zorunda kalan mevsimlik işçiler sopuk ve çamurla mücadele ediyor. Havuç hasat mevsimi dolayısıyla Kırıkhan'da bulunan havuç üretim merkezleri çevresinde kurulması planlanan konteyner evlerin yapılamaması nedeniyle 20 aile derme çatma çadırlarda yaşamaya çalışıyor.

İşletme sahibi Ali Bahur bir çok alana yapılmasına karşın bazı eksiklikler nedeniyle kendi işletmesinde çalışan mevsimlik işçilere konteyner alan oluşturulamadığını söyledi.METİP Projesi kapsamında kendi işçilerine de konteyner evlerin yapılması gerektiğinin altını çizen Bahur, "Birçok alana yapıldığı halde ve söz verildiği halde bizim alana yapılmadı ve işçiler çok zor durumda kaldı dedi. Görüştüğümüz işçiler çocuklardan başta olmak üzere birçok hastanın olduğunu çünkü yaşadıkları yerlerin çok sağlıksız olduğunu belittiyorlar. Bu alanada acilen konteynırların yerleştirilmesi gerekiyor." dedi.
CİHAN

Editör: Wan Haber