Kartepe'nin dört mevsimini içeren doğası, tarihi, turistik mekanları, sosyal ve kültürel değerlerini belgelenmesini sağlayan Mevsimlerle Kartepe konulu 2. Ulusal Fotoğraf Yarışması'nda dereceye girenler ödüllerini aldı. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen fotoğraf sergisi ve ödül töreni büyük ilgi gördü.
Bu yıl ikinci kez düzenlenen Kartepe Belediyesi 2. Ulusal Fotoğraf Yarışması'nda dereceye giren ve sergileme alan eserlerin sergisi Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde açıldı. Açılışta, Kocaeli Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Ömer Polat, Kartepe Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Bülbül, il genel ve belediye meclis üyeleri, muhtarlar, fotoğraf tutkunları ve çok sayıda konuk hazır bulundu.
Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık adına bir konuşma yapan Başkan Yardımcısı Hüseyin Bülbül, "Başkanımız ilimizde konuk olan belediye başkanlarının da yer aldığı programda konuşmacı olduğu için bugün aramızda olamasa da selamlarını sizlere iletmemi istedi. Kartepe Belediyesi olarak sanatsal etkinliklerin öneminin farkındayız. Fotoğraf da bu sanatlardan biri. Doğanın en güzel fotoğraflarını sergilemek, ilçemizin değerlerini belgelemek için bu yarışmayı düzenledik. Birbirinden güzel eserleri seçerken değerli jürimiz zorlandı. Şimdi hep birlikte bu değerleri birlikte gezip görelim" dedi.
Yarışmada, Sami Uçan birinci, Ali Haydar Ceylan ikinci, Özgür Merey üçüncü olmuştu. Mansiyon ödüllerini Sami Uçan, Murat İbranoğlu ve Hatice Ekiz alırken, İsa Cıda'nın eseri Kartepe Belediyesi özel ödülü ve Kayhan Güç'ün eseri de jüri özel ödülü ile ödüllendirilmişti. Yarışmada birinciye 5 bin TL, ikinciye 3 bin TL, üçüncüye 2 bin TL, Kartepe Belediyesi Özel Ödülü Bin TL, mansiyon 500 TL ve jüri özel ödülü de 750 TL ve sergilemeler 100 TL olarak belirlenmişti.
(MA-MA)

14.01.2013 11:00:50 TSI

Editör: Wan Haber