Keçiören Belediyesi, Keçiören Müftülüğü ve Keçiören Din Görevlileri Derneği'nin Mevlid Kandili münasebetiyle ortaklaşa düzenlediği Kur'an-ı Kerim ziyafeti gecesi büyük ilgi gördü.
Halil İbrahim Sofrası'ndaki Kur'an ziyafetini dinleyenler arasında Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Keçiören Müftüsü Dr.İhsan İlhan, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Bülent Yağmur ve Keçiören Din Görevlileri Derneği Başkanı Turgay Bostan da vardı. Hafızların etkili sesleriyle okudukları ayetler dinleyenleri duygulandırdı. Kuran ziyafetinin ardından hep birlikte dua edildi.
Keçiören Müftüsü İlhan, Müslümanların tek reçetesinin Hz. Muhammed'e (S.A.V.) benzemek, onun hayatını hayat edinmek olduğunu vurgulayarak, "Allah'ın 'sevdiğim, habibim' dediği peygambere benzemek, onu hayatımıza davet edebilmek, onun şefaatini istemek için onun getirdiği mesajı hayatımıza taşıyabilmek... Bütün mesele, tek mesele budur. Peygamberimiz bizim için bir modeldir. Bir rehberdir. Ahlakı Kur'an ahlakıdır. Onun getirdiği hayat bizim hayatımızdır. Hepinizin Mevlid Kandili'ni kutluyorum" dedi.
Belediye Başkanı Mustafa Ak ise, Mevlid Kandili'nin Yüce Peygamberimizin dünyaya teşrifini anmak üzere gerçekleştirilen bir gece olduğunu hatırlatarak, "Mevlid Kandili'nin sizlere, ailenize ve tüm dünya Müslümanlarına hayırlara vesile olmasını, kurtuluşa vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum. İnşallah bu günler bizler açısından muhasebe etmemize, oturup düşünmemize, hayatımızı bir gözden geçirmemize vesile olsun. Kur'an'ı seven, Kur'an'ı okuyan, Kur'an'ı yaşayan ve onu anlayan kullardan nasip etsin bizleri. Bu kalabalığın nedeni tamamen Kur'an'ın bereketidir" ifadelerini kullandı.
Ak, bütün Müslümanları Mevlid Kandili'nde dua etmeye çağırırken, "Sadece birbirimize değil, kendimize dua edelim. Çünkü buna ihtiyacımız var. Şaşmamak için, doğru yoldan sapmamak için duaya her zaman ihtiyacımız var. İyi komşuluk ilişkileri, iyi arkadaşlık ilişkileri, iyi akrabalık ilişkileri olan güzel Keçiören'de yaşayan güzel insanlar olalım. Böyle olmak hepimizin elinde" mesajlarını verdi.
(BK-ÖZ-Y)

24.01.2013 11:01:50 TSI

Editör: Wan Haber