Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) 2013 yılında uygulaması gerçekleşecek, 2012 Yılı Mali Destek Programlarını Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şubesi'nde düzenlenen toplantı ile tanıttı. Toplantıda destek limitleri, başvuru şekilleri, amaç ve öncelikleri açıklandı.
MÜSİAD Konya Şubesi Cuma Toplantıları Komisyon Başkanı Lokman Koyuncuoğlu toplantının açılışında yaptığı konuşmada, MEVKA'nın Konya ve bölgesinin kalkınması için önemli bir görevi üstlendiğini belirtti. Koyuncuoğlu, "Cuma toplantılarına Konya'da ve Türkiye'deki önemli kurum ve kuruluşların temsilcileri ile devam ediyoruz. MEVKA kırsalı kalkındırmak için ciddi bir kaynakla kuruldu. Kırsalın kalkındırılmasında hem de şehirlerdeki sanayicilerin belirli ölçeklerde işlem yapması adına önemli destekler verdi" şeklinde konuştu.
Toplantıda MEVKA hakkında bilgi veren MEVKA Program Yönetim Birimi Uzmanı Osman Fatih Yalçın, "MEVKA 2009'da kurulduğu günden bugüne bölgenin çeşitli tanıtım faaliyetleri gerçekleştirdi. Bölge içi ve bölgeler arası farklılıkları ortadan kaldırmak, kamu kesimi, sivil toplum örgütleri ve özel sektör arasındaki iş birliğini arttırma amacı güden ve bu yolla da yerel potansiyeli harekete geçirerek kalkınmada bir odaklanma amaçlayan MEVKA, program yönetimi açısından 2300 proje teklifi almış bunun 584'ü ile sözleşme imzalama aşamasına gelmiştir. 2012 yılı teklif çağrıları sürecini de dahil edersek 82 milyon Türk Liralık bir kaynağı Konya, Karaman'ın kalkınmasına arz ettik ve bunun karşılığında bin 200 kişilik istihdam, 25 bin kişilikte bir eğitim ordusu oluşturduk" dedi.
Programın sonunda Lokman Koyuncuoğlu, günün anısına Osman Fatih Yalçın'a hediye verdi.
(İP-Y)

03.02.2013 15:00:00 TSI

Editör: Wan Haber