Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA), ASKON Konya Şubesi'nde 2013 yılında uygulaması gerçekleşecek olan 2012 Yılı Mali Destek Programlarını tanıttı.
ASKON Konya Şubesi toplantı salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına katılan MEVKA Program Yönetim Birimi uzmanlarından O. Fatih Yalçın, yaptığı tanıtım sunumunda, 2012 Mali Destek Programları kapsamında 14 milyon TL destekten faydalanmak isteyecek KOBİ statüsündeki işletmeler, kooperatif ve birliklerin müracaat edebileceğini açıkladı. Yalçın; otomotiv, makine imalatı, savunma sanayi ve yenilenebilir enerji sektörlerinden yapılacak başvurulara maliyetlerin yüzde 50 oranında ve azami 400 bin TL destek sağlanacağını belirtti. Yalçın, diğer program olan, Turizme Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında toplam 6 milyon TL kaynağın kar amacı gütmeyen başvuru sahiplerinin istifadesine sunulacağına değinerek, bu programda proje başına destek oranının yüzde 75 ve azami destek miktarının 400 bin TL olarak belirlendiğini kaydetti.
Program sonunda ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım, yapılan bilgilendirmeden ve sunumdan dolayı Mevlana Kalkınma Ajansı Uzmanı O. Fatih Yalçın'a bir tablo hediye etti.
(İHA-FM-Y)

29.01.2013 15:10:48 TSI

Editör: Wan Haber