Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, Başkent'in kent içi ulaşımına büyük kolaylık sağlayacak olan metrobüsleri, Gölbaşı-AŞTİ arasında yarın hizmete sokuyor.
Gölbaşı-AŞTİ arasında yarından itibaren gerçekleştirilecek metrobüs seferleri için deneme sürüşü gerçekleştirildi. Gölbaşı ilçesi ile kent merkezi arasındaki süreyi kısaltacak olan metrobüslerle, özel metrobüs yolunda yolcular yarından itibaren taşınmaya başlanacak.
EGO Genel Müdürlüğü yetkililerinin de katıldığı metrobüs deneme sürüşü, Gölbaşı Otobüs Hareket noktasından başladı. Özel olarak tahsis edilen sarı çizgili 17 kilometre mesafedeki Mevlana Bulvarı'ndan (Konya Yolu) durmadan ilerleyen metrobüs seferi, geliş-gidiş olarak son durak olan AŞTİ'de tamamlanıyor.
Gölbaşılı vatandaşlar yarından itibaren; mahallelerinden ringlerle metrobüse taşınarak, ardından metrobüs expres servis ile özel şeritli yoldan AŞTİ'ye ulaşarak, oradan da Ankaray ile kısa sürede istedikleri noktaya ulaşma imkanı yakalamış olacaklar.
Büyükşehir Belediyesi'nin kent içi ulaşımına getirdiği bu yenilik sayesinde vatandaşlar; hem metrobüsler sayesinde uzun bir mesafeyi durmadan kısa sürede kat edecek hem de yeni kullanılmaya başlayacak olan "Metrobüs Kartı" ile 75 dakika içinde ilk binişten sonra ikinci ve üçüncü aktarmalarda ücret ödemeden seyahat etmiş olacaklar.
(BC-AŞ-Y)

09.12.2012 17:23:05 TSI

Editör: Wan Haber