Kar yağışının neden olduğu metrobüs yoğunluğu zaman zaman gerginliğe neden oldu. Sinirleri gerilen vatandaşlar metrobüslerin camlarını yumrukladı.
Mecidiyeköy'de kar yağışı nedeniyle yaşanan yoğunluk metrobüs durağında bekleyen vatandaşlar arasında gerginliğe neden oldu. Dolu geldiği için metrobüslerin durmamasına tepki gösteren yolcular, bir süre sonra metrobüs yoluna girerek trafik akışını durdurdu. Devreye giren özel güvenlik görevlileri ile polis ekipleri, yaşanan gerginliğe müdahale etti. Burada vatandaşlar ile polis ekipleri arasında da zaman zaman sert tartışma yaşandı.
Aşırı yolcu almak zorunda kalan bazı metrobüslerin kapıları açık şekilde seyrettikleri gözlenirken bir yolcunun hareket halindeki metrobüsün dış aynasına tutunarak seyahat etmeye çalışması dikkat çekti. Bir başka metrobüs sürücüsünün duraktaki vatandaşların tepkisini çekmemek için durak yerine durak çıkışında durduğu ve kapıların kapanmaması dolayısıyla bazı yolcuları indirmek için yoğun çaba harcadığı görüldü. Bazı vatandaşların durmak zorunda kalan metrobüs sürücüsüne yolu diğer metrobüslerin geçişine engellediği gerekçesiyle tepki göstermesi dikkat çekti.

"METROBÜSÜ BUGÜN KULLANAMAYACAKSAK NE ZAMAN KULLANACAĞIZ"
Metrobüsteki bir vatandaş, "Metrobüsü bugün kullanamayacaksak ne zaman kullanacağız. Metrobüs böyle günde lazım" derken diğer vatandaşlar ise saatlerdir metrobüs durağında beklediklerini ve yetkililerin duruma sessiz kaldıklarını ileri sürdü. Zinzirlikuyu metrobüs durağında ağabeyi ile telefonda görüşen genç bir kız ise metrobüse binemediği için bir süre ağladığı görüldü.
Metrobüs duraklarında yaşanan yoğunluğun güzergah üzerinde bir çok noktada yaşandığı dikkat çekti.
(YM-MA-AS-ÖZ-Y)

20.12.2012 20:17:37 TSI

Editör: Wan Haber