Eski Hak-İş Genel Sekreteri ve Çelik-İş Sendikası eski genel başkanlarından Metin Türker, ölümünün 15. yılında mezarı başında anıldı.
Geçirdiği rahatsızlık sonucu 6 Aralık 1997'de tedavi gördüğü Amerika'da hayatını kaybeden Türker için ölümünün 15. yılında Öğlebeli Mahallesi'ndeki anıt mezarı başında dualar okundu. Anma törenine, Türker'in yakınlarının yanı sıra Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Muttullah Yolbulan, KARDEMİR Genel Müdürü Fadıl Demirel, Çelikİş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül, Çelik İş Sendikası eski Genel Başkanı Hikmet Ferudun Tankut, ve Çelik İş Sendikası Şube başkanları yöneticiler, sendika üyeleri ile işçiler katıldı.
Anma töreninde bir konuşma yapan Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül, Türker'in 15 yıl önce çalışma yaşamı ile ilgili söylediği her şeyin doğru olduğunu gördüklerini ve onun yolunda ilerlediklerini söyledi. Karabüklülerin, Türkiye ve işçi sınıfı ne kadar övünseler az olduğunu vurgulayan Gül, "O bizim azmimizi ışığımızı hep önde tuttu. O Türk çalışma yaşamında Türkiye'nin ender yetiştirdiği dürüst onurlu eğilmeyen ve hep dik diren bir insandı. Metin ağabeyimizin bize bıraktığı KARDEMİR, Çelik-İş ve Kardemir Karabükspor'u 15 yıldır dimdik ayakta tutuyoruz. Bugün bu sözünü tutmanın sevinci ve yüz akıyla mezarı başındayız. Onun bıraktığı onurlu sendikacılığı biz devraldık. Onun yolundan doğruluğundan asla şaşmayacağız. Biliyoruz önümüze engeller çıkacak. O ne demişse onun anlayışından ödün vermeyeceğiz. Bugün sendikacılığın nereye gittiği ortadadır. Sendikacılık bugün gerilemişse ki gerilemiştir, onun çalışma çizgisinden görüşlerinden Türk çalışma yaşamı ders almadığı içindir. Bakışı bizim bakışımızdır. Görüşü bizim görüşümüzdür. Ruhu şad olsun emanetlerini en önde taşıyacağız. Seni Türkiye özledi" dedi. Konuşmanın ardından okunan Kuran-ı Kerim ve duaların ardından Cengiz Gül, Metin Türker'in mezarına karanfil bıraktı.
(YE-SA-AŞ-Y)

06.12.2012 13:57:31 TSI

Editör: Wan Haber