Çaykur'un "mitinge katıldı" diye iş hakkını fesih ettiği Metin Posta ile ilgili, Rize Asliye Hukuk Mahkemesi feshin geçersizliğine karar verdi.
Rize'nin Pazar ilçesinde bulunan Melyat Çay Fabrikası işçilerinden Metin Posta, 21 Mayıs 2012 tarihinde Pazar ilçesinde Çaykur'un protesto edildiği eyleme izinsiz katılarak basın açıklaması yaptığı gerekçesiyle ihbarsız ve tazminatsız olarak iş hakkı fesih edilmişti. Davacı vekili avukat Rıffat Uluşahin ve davalı vekili avukat Abdullah Şamil Doğan'ın hazır bulunduğu Rize 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde bugün görülen davada karar çıktı.
Mahkeme; davanın kabulüne, işverence yapılan feshin geçersizliğine, davacının yasal sürede işe başvurmasına rağmen, iş verenin süresi içerisinde işe başlatılmaması halinde ödenmesi gereken tazminat miktarının fesih nedenine ve işçinin kıdemi dikkate alınarak 6 aylık ücreti olarak belirlenmesine, 3 davacının işe iade için işverene süresi içerisinde başvurması halinde hak kazanılacak olan ve kararın kesinleşmesine kadar doğmuş bulunan en çok 4 aylık ücret ve diğer haklarının davacıya ödenmesi gerektiğinin tespitine, davacının işe başlatılması halinde varsa ödenen ihbar ve kıdem tazminatının bu alacaktan mahsubuna, temyiz yolu açık olmak üzere karar verdi.
(HT-ÖS-Y)

24.01.2013 17:51:23 TSI

Editör: Wan Haber