İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Metin Anıl, Türkiye'deki genç nüfusun en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, "Bizim toprak altı zenginliklerimiz çok az, onun için genç ve girişimci ruha ihtiyacımız var" dedi.
İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) ve KOSGEB işbirliği ile 5'ncisi gerçekleştirilen 'Uygulamalı Girişimcilik Kursu'nu tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi. 94 kişinin başvuruda bulunduğu ve yapılan mülakat sonucunda 30 kişinin katıldığı uygulamalı girişimcilik kursu, başarı ile tamamlandı. İTSO çok amaçlı salonunda düzenlenen törene, İTSO Başkanı Metin Anıl ve bazı yönetim kurulu üyeleri, KOSGEB Bölge Müdürü Ahmet Akdağ ile kursiyerler katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan İTSO Başkanı Metin Anıl, "Çünkü, bizim en büyük kaynağımız müteşebbis ve girişimcilerdir. Bizim toprak altı zenginliklerimiz çok az, onun için genç ve girişimci ruha ihtiyacımız var. Bu da Türkiye'de var. Bunun desteklenmesi gerekliliğine inanıyoruz. KOSGEB marifetiyle bu destek sağlanıyor. Herkes kendine yeni bir yol çiziyor. Bu yolda ekonomiye katkı koymaya çalışıyor. Kurslara katılan kursiyerlerimizden çok ilginç projeler ortaya çıkıyor" dedi.

"100 BİN TL DESTEKLİ SERTİFİKA"
KOSGEB Bölge Müdürü Ahmet Akdağ ise, İTSO'yu organize ettiği girişimcilik kursları dolayısıyla tebrik ederek konuşmasına başladı. Akdağ, "Deneyime sahip olan insanların başkalarının yanında da maaşlı olarak çalışmasını, devlette bir iş kapısını bulmasını, aşını oradan temin etmesini isteriz. Bizim sahip olduğumuz en değerli olan beşeri hazinemizi kullanma noktasında, girişimci kazandırmaya çalışıyoruz. Bir ülkede eğer iş fırsatlarına dönüştürülebilecek, fırsatlar varsa, bunları değerlendirmek gerekiyor. Sizler alacağınız sertifikalarla 100 bin liralık bir yardım alma şansına da sahip olacaksınız. Bunun 30 bin liralık kısmı KOSGEB tarafından hibe olarak veriliyor. Eğer imalata yönelik bir iş fikriniz varsa, o zaman alacağınız makine teçhizatlarını da bizler sizlerin yanında olarak 70 bin TL'lik bir destekten daha bahsedebilmek mümkün" dedi.
Konuşmaların ardından uygulamalı girişimcilik kursunu tamamlayan 30 kursiyere Sertifikaları takdim edildi.
(SB-YS)

29.01.2013 10:31:00 TSI

Editör: Wan Haber