Yurdun genelin soğuk ve yağışlı hava etkisini sürdürüyor. Bu gece Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz, Güneydoğu kesimlerde ise yoğun kar yağışı bekleniyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, yağışlar bu gece saatlerinden itibaren İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik ile Zonguldak, Bartın, Bolu, Düzce ve Karabük çevrelerinde karla karışık yağmur ve kara dönüşecek. Zamanla etkisini artıracak yağışların yarın öğle saatlerinden sonra ve Salı günü kuvvetli, yer yer yoğun olmak üzere kar şeklinde devam etmesi bekleniyor.
Bu arada doğu kesimlerde de yoğun kar yağışı bekleniyor. Yarın Doğu Anadolu Bölgesi'nin geneli, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleriyle İç Anadolu'nun doğusunda; Sivas, Kayseri, Nevşehir , Niğde ve Yozgat'ta kuvvetli kar yağışı etkili olacak. Hakkari, Muş, Bitlis, Bingöl, Tunceli, Erzincan ve Erzurum çevrelerinde ise yoğun kar yağışı etkili olacak.
Pazartesi günü sabah saatlerinden itibaren ise Batı Akdeniz'de kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli fırtına bekleniyor. Fırtınanın Pazartesi günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi tahmin ediliyor. Açıklamada ayrıca, uyarılarda ulaşımdaki aksamalara, buzlanma ve don, görüş mesafesinde azalma gibi olumsuzluklara karşı ilgilerin ve vatandaşların tedbirli olmaları istendi.
(SU-ÖK-Y)

06.01.2013 15:48:00 TSI

Editör: Wan Haber