Muğla, bugünden itibaren Orta Akdeniz'den gelen yeni bir yağışlı havanın etkisi altına girecek.
Meteoroloji Muğla İstasyon Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Cumartesi gününe kadar devam edecek yağışlı hava nedeniyle sel baskınlarına dikkat çekildi.
Muğla meteoroloji İstasyon müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Perşembe günü başlayacak etkili yağış, Cuma günü etkisini daha da artırarak il genelinde (75-100 kg/m²) etkili olması bekleniyor. Yağışlar 9 Şubat Cumartesi günü şiddetini azaltarak 12 Şubat Salı gününe kadar aralıklarla devam edecek. Muğla il genelinde Perşembe günü öğleden sonra Güney yönlerden esecek olan rüzgarın 50-70 km/saat hızına ulaşması ve 8 Şubat Cuma öğleden sonra etkisini kaybetmesi tahmin edilmektedir. Şiddetli yağış ve kuvvetli rüzgarın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.
DENİZLERDE FIRTINA
Denizlerde ise Perşembe günü öğleden sonra rüzgar Güney yönlerden 6 ila 7 kuvvetinde 27 ila 33 deniz mili esecek. Dalga yüksekliği 3 ila 5 m dolayında bulunacak. Hava sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek, görüş uzaklığı 10, yağış anında 1 ila 3 kilometre dolayında bulunacak. Kuvvetli rüzgar Cuma günü öğleden sonra etkisini kaybedecek. Kuvvetli rüzgarın oluşturacağı olumsuz koşullara karşı başta denizci ve balıkçılar olmak üzere vatandaş ve ilgililerin tedbirli olmaları gerekiyor.
(BT-MB-İK)

06.02.2013 17:01:23 TSI

Editör: Wan Haber