Bursa Muhtelif Esnaf ve Sanatkarlar Odası (MESO) ile Denizbank arasında imzalanan protokolle oda üyesi esnaf 'işletme kart' ile tanışacak.
Bursa'nın unutulmaya yüz tutmuş mesleklerin yanında çağın yenilikçi mesleklerini icra eden 20 bin üyeye sahip olan MESO, Denizbank ile protokol imzaladı. Hünkar Köşkü'ndeki protokol töreninde konuşan Fehmi Duban, 2013 yılının üyelerine hizmet yılı olarak belirlediklerini ifade ederek, esnafın daha avantajlı şartlarda kredi imkanlarından yararlanabileceğini vurguladı. Bir esnaf odasının üyelerine sağlaması gereken her türlü kolaylığı ve avantajı sağlamak için çalıştıklarını kaydeden Duban, "Esnafımız SGK, Bağ-kur ve diğer ödemelerini İşletme kart ile kolayca yapabilecek. Gerektiğinde faturalarını otomatik ödeme talimatıyla daha kolay bir şekilde yapabilecek. Şu an Türkiye'nin iç piyasasında gizli bir kriz var. Bazı esnafımız, siftah yapmadan bile dükkanını kapatıyor. Ciddi anlamda paraya sıkışıyor. İşte bu gibi acil durumlarda bu kart 'kurtaran hesap' ayrıcalığıyla yardıma koşacak. En önemlisi MESO üyelerimizin oda aidat masrafı da kalmayacak. Banka bu aidatları kendisi ödeyecek" dedi.

AİDAT ÖDEME DERDİNE SON
Denizbank Bölge Marmara Bölge Müdürü Burak Bozkaya ise 'işletme kart' hakkında bilgi verdi. Bozkaya, "Acil durumlarda hesaplarında nakit bulunmaması durumunda 'kurtaran hesap' ile nakit ihtiyaçları bu kart ile sağlanabilir. 36 aya varan vadelerle taksitli ticari kredi ve işletme sermayesi ihtiyaçları karşılanabilir. Yapılan iş birliği ile bu kart esnafımızın harcarken kazanmasını da sağlayacak. Her ay düzenli olarak harcamalarını bu kart üzerinden yapan esnafın yıllık oda aidatı meselesi de ortadan kalkacak" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Bozkaya ve Duban iş birliği protokolüne imza attı.
(YS-MŞ)

05.12.2012 13:32:03 TSI

Editör: Wan Haber