Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odası (MESO) Başkanı Bahattin Akyüz, tüp ve kömür satışı yapan bakkal esnafına seslenerek, herkesin kendi mesleği ile ilgili alanlarda faaliyet göstermesi gerektiğini söyledi.
Geçtiğimiz günlerde Manisa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından tüp ve kömür satan esnafa yapılan denetlemelerle ilgili olarak açıklamalarda bulunan MESO Başkanı Bahattin Akyüz, sıkıntı içerisinde bulunan esnafın başka işlere yöneldiğini fakat başarılı olamadığını söyledi. Esnafların kendi mesleklerini yapmaları için uyardıklarını kaydeden Akyüz, "Bazı bakkal ve marketler kendi üzerine ait olmayan tüp, su, hatta odun ve kömür satışları yapıyor. Burada esnafımızın çıkış noktası aradığını düşünüyoruz. Ancak tüpçü, sucu, odun ve kömür mesleklerine özel meslek erbabı var. Bu işi fiilen yapan esnaflar var. Manisa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü konuyla ilgili olarak çalışma yaptı. Onlara yaptıkları çalışmalar dolayısıyla teşekkür ediyorum. Kendi işi olmayan satış yapan esnafımıza da bazı cezai müeyyideler uygulandı." dedi.
Hıfzıssıhha Kanunu'nda tüpün ve suyun ayrı bürolarda pazarlanmasıyla ilgili bir kanun maddesi bulunduğunu sözlerine ekleyen Akyüz, "Tüp, su, odun ve kömür satan esnaflar şehir içerisinde sadece ofis tutarak servis talebi alabilirler. Ancak sağlık müdürlüğü bu konuda çalışmıyor. Gördüğümüz kadarıyla çoğu iş yerinden değişik mesleklerde kendi meslekleri olmayan işleri yapıyor. Burada en büyük sorun da marketler yasasının bir türlü çıkmayışından kaynaklanıyor. Bakkallarda marketlerde hala açık deterjan satılıyor. Esnafımızın sıkıntılarını biz yakinen biliyoruz ancak bizim bilmemiz yetmiyor. Gerekli kurumların görevlerini yapması gerekiyor. Oda olarak sınırlı sayıda yaptırımımız var. Tutanak tutarak hangi kurum ilgiliyse o kuruma bildirebiliriz." diye konuştu.
(AY-ÖND-Y)

19.12.2012 16:57:23 TSI

Editör: Wan Haber