Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Ankara Şubesi'nce düzenlenen Meslekte Onur Yılı törenine katılarak, mühendislikte 25 ve 40 yılını dolduranlara plaket verdi.
İMO Teoman Öztürk Salonu'nda düzenlenen törende, TMMOB İMO Genel Başkanı Taner Yüzgeç ve İMO Ankara Şube Başkanı Selim Tulumtaş'ın ardından meslekte onur yıllarını dolduranlara şükran belgeleriyle birlikte plaketlerini takdim eden Başkan Tanık, her yaştan mühendisin bulunduğu salona hitap etti. Tanık konuşmasında mühendislik mesleğinin zorluklarından ve örgütlü mimar-mühendis topluluğunun üzerindeki baskılardan söz ederek şunları kaydetti:
"Kurulduğu 1954 yılından bu yana TMMOB'de çok çeşitli badireler atlatıldı. 1980'li yılların karanlığına benzer bir sürecin içine girildiğini, örgütümüzle beraber bu sürece sürüklendiğimizi görüyorum. Yüreği insandan, doğadan, halktan, kentten ve yurttan yana çarpan, onun için mücadele edip ezeli birikimini toplumun hizmetine sunan, zaman zaman muhalefet olarak algılanan kurgusuna tahammülün azaldığı dönemlerde örgütümüzü kapatma girişimleri olmuştur. TMMOB bunu aşabilecek tarihsel birikime hep sahip olmuştur. Ben inanıyorum ki, TMMOB'un bugüne kadar çizgisini sürdüren onun dinamizmidir ve yurtsever devrimci kimliğini oluşturan genç yürekler bu kısıtlama ve engelleri de aşacaktır. Sizlere olan inancımla hepinizi sevgiyle selamlıyorum."
Başkan Tanık, konuşmasının ardından aralarında lise ve üniversite arkadaşlarının da bulunduğu meslekte 25 ve 40 yılını doldurmuş mühendislere anı belgeleri ve plaketlerini takdim etti.
(BK-ÖZ-Y)

19.12.2012 17:02:38 TSI

Editör: Wan Haber