Melikgazi Belediyesi ve Halk Eğitim'in birlikte düzenlediği Mesleki Eğitim Kursu'nda öğrenim gören kursiyerler, dönem sonu münasebetiyle bin 950 elişi eşyalardan oluşan sergi ziyarete açıldı.
Melikgazi Belediyesi sergi salonunda açılan sergiye Vali Şerif Yılmaz, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, İl Müftüsü Ali Maraşlıgil ve çok sayıda kursiyer katıldı. Mesleki Eğitim Kursu'nun 2012-2013 eğitim-öğretim yılının dönem sonunda kursiyerler yaptıkları elişi eşyalar ile bir sergi oluşturdu.
Sergi açılışından önce bir konuşma yapan Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, " Melikgazi Belediyesi olarak son açıklanan nüfus ile 510 bine yakın nüfusumuz oldu. Melikgazi'de hizmet etmeye devam ediyoruz. Daha çevreci daha modern güler yüzlü belediyeciliği devam ettireceğiz" ifadelerinde bulundu.
Büyükkılıç, "Hanım kardeşlerimizin bu yaptıkları çalışmalar önem arz etmektedir. Melikgazi'nin 18 semtinde bu tür çalışmaları yapmaktayız. Ürünlerde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Vali Şerif Yılmaz ise, "Halk Eğitim ile belediyemizin müştereken yürüttüğü bu açılış önem arz etmektedir. Bizim en büyük sıkıntımız eğitimdir. Eğitim beşikten mezara kadar devam eden bir süreçtir. Bu sürecin her safhasında bulunmamız lazım. Kurslar, özellikle kadın girişimcilerimizin artmasında da önemli bir rol oynamaktadır" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından, elişinden oluşan serginin açılışı yapıldı. Vali Yılmaz ve Büyükkılıç açılışın ardından sergiyi gezdi ve elişi eşyalarını inceledi.
(MFT-AÖ-Y)

29.01.2013 15:03:38 TSI

Editör: Wan Haber