Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde yapımına 2007 yılında başlanan Meslek Yüksekokulu ek eğitim binasının kaba inşaatı Antalya'da yaşayan hayırsever iş adamı Murat Cem Turan tarafından 8 ayda tamamlandı.
Afyonkarahisar'a bağlı Sandıklı ilçesinde işadamı Murat Cem Turan ile AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak arasında 6 Nisan 2012 tarihinde imzalanan protokol protokol gereği ek binanın kalan karkas inşaatı, duvarları, çatı, kampus alanı, çevre duvarının imalatı projede öngörülen niteliklere göre tamamlandı. Yeni yapılan binada 'Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'nun açılmasının planlandığı belirtilirken, okula İşadamı Murat Cem Turan'ın merhum babası Selami Turan'ın isminin verileceği kaydedildi. İnşaatı 8 ayda tamamlayan iş adama Murat Cem Turan,"Hayırsever hemşerilerimin temelini attığı ve yüzde 30'luk kısmını tamamladığı, Sandıklı'ya ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan katkı sağlayacak olan bu ilim yuvasının kaba inşaatını 8 ay gibi kısa sürede tamamlayarak ben taahhüdümü yerine getirdim" dedi.
Sandıklı Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen kahvaltıya İlçe Kaymakamı Ali Candan, Garnizon Komutanı Mustafa Kemal Çelik, Belediye Başkanı İsmail Elibol, Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Yusuf Karaca, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Karaosman, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Özer, Siyasi Parti Temsilcileri, Yüksek Okulu Öğretmenleri ve işadamı Murat Cem Turan katılırken, Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol, "Biz geçmiş yıllarda birlik olduğumuzda Sandıklı'ya Pasaport Şubeyi ve SSK'yı açılmasını sağladık.Bu inşaatı bir an önce hızlandırmalıyız" dedi.
Sandıklı Kaymakamı Ali Candan ise "İnşaat tamamlandığında Sandıklı'ya 4 yıllık yüksekokul kazandırılmış olacak. Bizler üzerimize düşen görevi yerine getirmeliyiz" dedi.
(AB-GC-SK-Y)

24.12.2012 17:45:44 TSI

Editör: Wan Haber