Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği'nin (UKUB) düzenlediği 'Meslek Liseleri Arası 1. Ulusal Kalıp Yarışması'na teknik ve endüstri meslek liseleri öğrencilerinin ilgisi sürüyor.
UKUB, farklı şehirlerdeki teknik liselere ve endüstri meslek liselerine giderek öğrenci ve öğretmenlere projeyi tanıtmayı sürdürüyor. UKUB Başkanı Şamil Özoğul ve yönetim kurulu üyeleri Tophane, M. Kemal Çoşkunöz ve Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Liselerine giderek, okul yöneticileri, öğretmenler ve yarışmaya hazırlanan öğrenciler ile görüştü.
UKUB Başkanı Şamil Özoğul, düzenledikleri yarışmayı teknik lise ve endüstri meslek liselerinde eğitim gören öğrencilere tanıtmaya devam ettiklerini belirtti. Mesleki teknik eğitimin çok önemli olduğunun altını çizen UKUB Özoğul, katma değerli üretim için tüm sektörlerde vasıflı teknik elemanlara ihtiyaç duyulduğunu belirterek, "Mesleki teknik eğitim, katma değeri yüksek orta ve ileri düzey teknolojik üretim için son derece önemlidir. Sorumluluk taşıyan bir sivil toplum kuruluşu olarak bu konuya dikkat çekmek amacıyla bu yıl Meslek Liseleri Arası Ulusal Kalıp Yarışması'nın ilkini düzenliyoruz. Önümüzdeki yıllarda da düzenli olarak sürdürülecek olan yarışma, endüstriyel kalıpçılık dalı bulunan teknik ve meslek liselerinin tamamına açık. Yarışmaya gençlerin ilgisi oldukça yoğun. UKUB Yönetim Kurulu olarak zaman zaman okullara giderek öğrencilerimiz ile görüşüp çalışmalarına göz atıyor ve ilgiyi sıcak tutmaya özen gösteriyoruz" dedi.
UKUB Yönetim Kurulu Üyesi Cem Güray Erel de, yarışma düzenlemek için Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile 28 Temmuz 2011 tarihinde protokol imzaladıklarını ifade etti. 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılının başlaması ile birlikte, 'Meslek Liseleri Arası 1. Ulusal Kalıp Yarışması'nın başladığını kaydeden Erel, yarışmanın 'Sac-Metal Kalıbı' ve 'Plastik Enjeksiyon Kalıbı' imalatı olmak üzere iki dalda yapıldığını söyledi. Her okuldan bir sorumlu öğretmen nezaretinde en fazla 4 ekiple katılım sağlanabileceğini ve her ekibin en fazla 5 kişi olabileceğini belirten Erel, "Ziyaret ettiğimiz okulların hepsinde öğrencilerimizin büyük bir heyecanla yarışmaya hazırlandıklarını gördük. Mayıs ayına kadar hazırlıklar devam edecek. Sonuçları 2013 yılı Mayıs ayında açıklayacağız" diye konuştu.
(MŞ)

25.12.2012 15:22:12 TSI

Editör: Wan Haber