Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) bünyesindeki Meskispor Boks Takımı, Mersin il seçmelerinde takım halinde şampiyon olarak İzmir ve Manisa'da yapılacak olan Türkiye Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı.
MESKİ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Meskispor Boks Takımı, 28 Ocak-2 Şubat 2013 tarihleri arasında İzmir'in Seferhisar ilçesinde düzenlenecek "Yıldız Erkekler Türkiye Şampiyonası" ve 4-9 Şubat tarihleri arasında Manisa'da yapılacak "Genç Erkekler Türkiye Boks Şampiyonası"nda Mersin'i temsil edecek. Her iki şampiyona için çalışmalarına devam eden sporcuların hedefi Mersin'e altın madalya getirmek.
Seferhisar'da düzenlenecek Türkiye Şampiyonası'nda Meskispor adına Yıldız Erkekler grubunda 63 kiloda Osman Bekar, 66 kiloda Yunus Yıldız ringe çıkacak. Manisa'daki Genç Erkekler Türkiye Şampiyonası'nda ise 56 kiloda Ahmet Tuncel, 60 kiloda Ömer Tanrıverdi, 64 kiloda Alican Yıldız ve 69 kiloda Müslüm Kütüzoğlu Meskispor Boks Takımı adına yarışacak.
Meskispor Boks Takımı antrenör İbrahim Gündüz, "Mersin'de katıldığımız il seçmelerinde derece yaparak, İzmir ve Manisa'da düzenlenen Türkiye şampiyonasına katılmaya hak kazandık. Sporcularımıza çok teşekkür ederim. Ayrıca bizlerin her zaman yanında olan ve desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'a, MESKİ Genel Müdürü Kamil Ülgen'e, sporcularım ve şahsım adına çok teşekkür ediyorum. Temennimiz İzmir ve Manisa'daki Türkiye şampiyonalarından Mersin'imize yeni madalyalarla dönüş yapmak" dedi.
Meskispor Kulüp Başkanı Kamil Ülgen de Mersin boksunun MESKİ Boks Takımı ile yeniden bir yapılanma içine girdiğini ve Türkiye şampiyonasından umutlu olduğunu söyledi. Sporcuların her iki şampiyonada da en iyi sonucu alacaklarına inandığını kaydeden Ülgen, boks sporunun Mersin'de iyi bir ivme kazandığına dikkat çekerek, "Mersin'de takımımız boks sporu adına umut verici sonuçlar alıyor. Sporcularımız Türkiye şampiyonasına aylardır çok ciddi çalışmalar yaparak hazırlanıyor. Türkiye şampiyonasında hedefimiz altın madalya" ifadelerini kullandı.
(KYM-Y)

15.01.2013 17:17:28 TSI

Editör: Wan Haber