Meskispor Atletizm Takımı, uluslararası yarış takviminde yer alan Seyfi Alanya Atmalar Kış Şampiyonası ve Kulüplerarası Yıldızlar Atmalar 1. Ligin'de takım halinde birinci oldu.
Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi'nden (MESKİ) yapılan yazılı açıklamaya göre, Mersin ile adı özdeşleşmiş eski Milli atlet Seyfi Alanya'nın ismini yaşatmak için düzenlenen ve iki gün süren şampiyona Nevin Yanıt Spor Kompleksi'nde yapıldı. Şampiyonada 283 atlet mücadele etti. Meskispor Atletizm Takımı, şampiyonada 2 bin 572 puanla birinci olurken, İzmir Çimentaş 2 bin 469 puanla ikinci, Ankara Ego 2 bin 377 puanla üçüncü, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi 2 bin 238 puanla dördüncü ve Bursa Havagücü bin 381 puanla beşinci oldu.
Konuyla ilgili açıklama yapan Meskispor Atletizm Takımı Koordinatörü Cemal Ulakçı, çok çalışarak başarıya ulaştıklarını belirtti. Ulakçı, "Sezon başından bu yana bir ekip olarak çalıştık, inandık ve bunun neticesinde başarıya ulaşmanın mutluluğunu yaşadık. 11-12 Mayıs 2013 tarihlerinde Bursa'da düzenlenecek Türkiye Şampiyonası'nda da başarılı olup, Mersin'e kupayla döneceğimize inanıyorum" dedi.
Ulakçı, büyük bayanlarda Süheyla Adıyaman ile büyük erkeklerde Şeref Dirli'nin Milli Takıma seçildiğini de sözlerine ekledi.
Meskispor Kulüp Başkanı Kamil Ülgen ise ''Atletizm takımımızın kazandığı takım birinciliğini, başta Meskispor Kulübü olmak üzere tüm Mersinlilere armağan ediyoruz. Emeği geçen sporcularımızı ve teknik heyetimizi kutluyoruz. Şampiyonalarda üst üste başarılar elde etmeleri elbette ki bizleri son derece sevindirmiştir. Meskispor Atletizm Takımımızın Türkiye'nin en iyi takımları ile mücadele ederek birincilik elde etmeleri önemsenecek bir başarıdır. Ayrıca Milli Takıma seçilen atletlerimiz Şeref Dirli ve Süheyla Adıyaman'ın Sırbistan'ın Başkenti Belgrad'da düzenlenecek olan Balkan Kros Şampiyonası'nda ilimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerine inanıyorum. Bizlere her türlü desteğinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Macit Özcan'a teşekkür ediyorum" diye konuştu.
(KRY-Y)

19.02.2013 15:03:06 TSI

Editör: Wan Haber