Mersin Büyükşehir Belediyesi Meski Spor Kulübü Atletizm Takımı, Adana'da gerçekleştirilen Kulüplerarası Kros Ligi eleme müsabakalarında 'büyük bayanlar' kategorisinde takım halinde Türkiye 4.'sü oldu.
Konuyla ilgili açıklama yapan Meski Spor Atletizm Takımı Antrenörü Halil Oğuz, "Atletlerimizle iyi çalıştık. Türkiye'nin dört bir yanından gelen atletlerle büyük bir yarışmaya katıldık ve atletlerimiz takım ruhu içinde Türkiye 4.'sü olarak çok büyük bir başarı sağladı. Bin 600 sporcunun katıldığı ligde 16 takım arasından 4. olduk. Yarışmada ilk 12'ye giren takımlar lige devam etme hakkı kazanıyorlardı ve biz lige devam edeceğiz. Asıl hedefimiz büyük erkek ve büyük bayanlarda birinci lige terfi edip Süper Lige çıkmaktır. Sporcularımız diğer takım sporcularına göre daha genç ve takımımız yeni kurulmuş bir takım. Bizim takımımız pistlere hazırlanan bir takım, pistler de koşacak sporcularımızı Adana'da ki bu kros ligi elemelerinde denemiş olduk. Sporcularıma ve bize her türlü desteği veren kulüp yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Meski Spor Atletizm Takımı 9 Şubat'ta Antalya'da yapılacak olan 1. kademe müsabakalarında da yarışacak. Burada da aynı başarının gösterileceğine inanıyorum. Branın ardından 16 Mart'ta Kuşadası'nda düzenlenecek 'final' kademesinde yarışacaklar" dedi.
Meski Spor Kulübü Başkanı Kamil Ülgen ise "MESKİ Genel Müdürlüğü olarak başarıya giden yolda gerek sporcularımıza verilen destek gerekse Mersin'de yapımı devam eden olimpiyat tesisleri ile Mersinli gençlere spor konusunda çok büyük bir imkan yaratılıyor. Gençlerimizin bunu çok iyi değerlendirmesi gerekir. Spora ve tüm sporculara verdiği önem ve destekten dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Macit Özcan'a, Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde sporcu öğrencilerimizi bulunduran okul müdürlerine, öğrencilerimizin velilerine ve sporcularımızı çalıştıran başarının mimarları olan antrenörlerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.
(KRY-Y)

21.01.2013 09:41:43 TSI

Editör: Wan Haber