Mesir macununu "Dr. Mesir" adıyla marka haline getiren ELTA İthalat İhracat Limited Şirketi, Malezya, Çin, Tayvan Endonezya ve Singapur'a 4 ton ballı mesir ihracatı gerçekleştirdiğini bildirdi.
Manisa Ticaret ve Sanayi Odası'nın organizasyonu ile Endonezya, Malezya ve Singapur'a düzenlenen iş ve inceleme gezisine katılan Manisa eski Belediye Başkanı ve işadamı Zafer Ünal, Malezya'da Dr.Mesir'i ithal eden firmanın genel müdürü Mohammad Hashemi ile bir araya geldi. Uzak Doğu'da mesirin çok beğenildiğini söyleyen Hashemi, siparişlerin devamının geleceğini belirtti. Bir Manisalı olarak Manisa mesirinin uzakdoğuda bulunmasından dolayı gururlandığını ifade eden Zafer Ünal, "Yıllarca Manisalılara şifa olan mesir macunu şimdi Uzakdoğululara şifa verecek. Bu ihracatı gerçekleştiren kızım Aslı Pulcuoğlu'nu tebrik ediyorum" dedi.
Manisa mesirini dünyaya tanıtmak için çalışmalarının devam ettiğini kaydeden ELTA Genel Müdürü Aslı Pulcuoğlu ise, bir süre önce Rusya ve İngiltere'de distribütörlük anlaşmalarına imza attıklarını söyledi. Uzakdoğu ve Avrupa'dan sonra hedeflerinin Afrika pazarı olduğunu söyleyen Pulcuoğlu, Sudan, Libya, Cezayir ve Tunus'da bazı firmalarla görüşme halinde olduklarını açıkladı. Mesirin ilk defa böylesine yüklü bir miktarda yurt dışına ihraç edildiğini anlatan Pulcuoğlu, şöyle konuştu: "Dr. Mesir olarak Manisa'nın tarihi geçmişinden gelen 500 yıllık Merkez Efendi'nin reçetesini oluşturduğu mesir macununu insanlara sunmak için yeni bir hizmet anlayışıyla yola çıktık. Ballı mesirimizi yurt içinde olduğu kadar yurt dışında da tanıtmak istiyoruz. 500 yıldır Manisalılara şifa olan mesiri dünyaya yaymayı hedefliyoruz. Kısa sürede bir çok ülkedeki firmalarla temaslarımız oldu. Uzakdoğu ülkelerine 4 ton mesir ihraç ettik. Gelen ilk tepkilerde oldukça olumlu. Yeni siparişlerin geleceğinin sinyallerini alıyoruz."
(AY-HO-Y)

18.12.2012 15:47:50 TSI

Editör: Wan Haber