Hz. Ömer Camii’nde kılınan Cuma Namazı sonrası bir basın açıklaması düzenleyen Mustazaflar Cemiyeti Van Şubesi, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik yaptığı zulümleri lanetledi. Burada Mustazaflar Cemiyeti adına basın metnini okuyan Levent Dalgın, İsrail’in yaptığı zulüm ve katliamların hız kesmeden devam ettiğini belirterek, terör çetesi İsrail’in son olarak geçen hafta Mescid-i Aksa’yı korumaya çalışan Müslümanlara gaz ve ses bombalarıyla saldırdığını söyledi. İsrail’in Mescid-i Aksa içine postallarıyla girmesinin bütün bir ümmetin onurunu çiğnediğine vurgu yapan Dalgın, “Bu saldırılar, bütün Müslümanlara bir gözdağıdır. Zira Mescid-i Aksa, Müslümanların ilk kıblesi ve onurudur” dedi.

İsrail’in İslam ülkeleri içerisinde savaşlar ve kargaşalar çıkarırken, diğer küfür devletlerinin de sözde kurtarıcı olarak devreye girdiğini, fakat girdiği yerlerdeki varlıkları tahrip ettiğini ve sonraki aşamalarda İsrail’in çıkarlarına hizmet edecek yapılar yerleştirdiğine dikkat çeken Dalgın, “İslam ülkeleri içerisinde gerçek anlamda İslam’a hizmet eden, Kur’an-ı Kerim’i hakim kılmaya çalışan İslami yapılara Marksist, sosyalist veya emperyalist uşaklarının eliyle saldırarak imha etmeye çalışmakta, hayat hakkı tanımamaktadır. Dolayısıyla etrafımızda gördüğümüz gibi, her taraf yakılıp yıkılmakta, millettin malları talan edilmekte ve mukaddes kitabımız Kur’an-ı Kerim yakılmaktadır” ifadelerini kullandı.

kinama.jpg


Mustazaflar Cemiyeti olarak, İsrail’in dünyanın neresinde olursa olsun İslami değerlere yaptığı saldırıları ve hakaretleri lanetlediklerini ifade eden Dalgın, “İsrail, İslam’a ve mukaddesatımıza yaptıkları alçakça saldırılarının hesabını vereceklerini unutmasınlar” şeklinde konuştu.

Açıklamalarında tüm Müslümanlara seslenen Dalgın, “Terör çetesi İsrail ve uşaklarının cesaretleri, ümmetin parçalanmışlığından ve bölünmüşlüğünden kaynaklanıyor. Eğer İslam ümmeti olarak izzetli bir hayat yaşamak istiyorsak, Rabbimizin emri gereği, bir an önce birbirimizle kenetlenip küfrü akımlar karşısında yekvücut olmamızın ilahi bir yükümlülük olduğunu tekrar hatırlatıyoruz” şeklinde konuştu.

Tekbir ve İsrail aleyhine atılan sloganların ardından basın açıklaması Ömer Faruk Aslan tarafından dua edilmesi ile son buldu.

kinama-001.jpg

Editör: Wan Haber