Amasya'nın Merzifon ilçesinde bulunan Kredi Yurtlar Kurumu'na bağlı öğrenci yurduna 'ISO 9000 Kalite Yönetim Belgesi' verildi.
Yurdun önünde düzenlenen törende Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından gönderilen ISO 9000 bayrağı Merzifon Kaymakamı Mehmet Fatih Geyim, Belediye Başkanı Mehmet Kadri Aydınlı, Kredi Yurtlar Kurumu Samsun Bölge Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu ile Merzifon Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürü Namık Celepci tarafından göndere çekildi.
Merzifon Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun bölgede ikinci olarak ISO 9000 belgesi aldığını, diğer yurtlarında müracaatta bulunduğunu belirten İsmail Hakkı Kasapoğlu, "Artık yurtlarımızda 3 kişilik ve 1 kişilik odalara doğru dönüş var. Kredi Yurtlar Kurumu, öğrencilere çok nezih ortamlar sunuyor. Bazalı yatakların, çalışma masaların, tuvalet ve banyonun olduğu odalarda öğrencilerimiz kalıyor. Yurtlarımızda bu konfora, bu lükse doğru geçişimiz var. Merzifon'a yakışacak bir yurdumuz var. Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız bizlere oldukça destek vermekteler. Bizlerin amacı, yurtlarımızda kalan öğrencilerimizin daha rahat bir ortamda kalmalarını sağlamaktır" dedi.
Kendisinin öğrencilik yıllarında kredi yurtlarında odalarda 12 kişi birlikte kaldıklarını ve dolaplarının da odaların dışında yer aldığını anımsatan Kaymakam Geyim de, "Buradaki yurdumuz sanki bir otel havasında. Öğrencilerin daha rahat bir ortamda kalmaları sağlanıyor. Bölge müdürümüze teşekkür ederiz. Yüksekokulun öğrenci sayısının artması ve kurulacak olan yeni fakülte ile birlikte Merzifon'da ileriye dönük kız ve erkek yurtlarına ihtiyaç olacaktır. Bu konuda bölge müdürümüzün desteklerini her zaman vereceğine inanıyoruz" diye konuştu.
Belediye Başkanı Aydınlı, "Merzifon'da okuyan çocuklarımız, evlatlarımız en güzel yerlerde kalıyorlar demektir. Kredi yurtlarımız Devlet baba şefkati, devlet baba büyüklüğü ile insanların huzur içinde kalmasını sağlıyor. Yurtlarımızın sayıları artmalı. İhtiyaç oldukça devletimiz kazandıracaktır" şeklinde konuştu.
(MÇ-SLH-Y)

08.01.2013 16:50:18 TSI

Editör: Wan Haber