Mert Aydın'ın katili öldü mü? Mert Aydın'ın katili Aykut Balk cezaevinde bileklerini keserek hayatına son vermek istedi. Kars'ta 6 Nisan'da 9 yaşındaki Mert Aydın'a tecavüz ettikten  sonra vahşi bir şekilde öldürdükten sonra tutuklanarak cezaevine konulan Aykut Balk intihar etmek istedi. 

Kars 'ta 6 Nisan'da 9 yaşındaki Mert Aydın ’ı amcasının iş yerine yemek bıraktıktan sonra arabasına alarak ıssız bir yerde cinsel saldırıda bulunan ve ardından boğarak öldüren Aykut Balk , kaldığı cezaevinde intihara kalkıştı. 

24 saat güvenlik kamerası ile izlenen ve kağıt bardakla su verilen Aykut Balk, kaldığı koğuşta bileklerini keserek intihar girişiminde bulundu. 

Zanlı, Erzurum'dan Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne getirildi. Hastanede 24 saat güvenlik kamerası ve güvenlik görevlilerinin bulunduğu özel odaya alınan cinayet zanlısının tedavi süreci başladı. Doktorların gerekli tetkikleri taptıktan sonra Aykut Balk ile ilgili karar vereceği öğrenildi. 

6 Nisan’da kaybolan Mert’in cesedi 7 Nisan Pazartesi günü Karadağ Mahallesi'nde bulunan eski bir tabyanın yanında bulunmuştu. Polisin çalışması sonucu Mert'in katili 23 yaşındaki Aykut Balk yakalanmıştı. Zanlı gece yarısı çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak Erzurum Yakutiye ilçesindeki E Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'ne konulmuştu. 

Editör: Wan Haber