Milli Piyango İdaresi'nin Yılbaşı Özel Çekilişinde, çeyrek bilete isabet eden 45 milyon liralık büyük ikramiyenin 4 talihlisinden biri olan Şahin Özdemir, paranın kendisini değiştirmeyeceğini söyledi.
Mersin'in merkez Akdeniz ilçesi Kazanlı Mahallesi'nde yaşayan ve aynı mahallede faaliyet gösteren bir petrol dolum tesisinde özel güvenlik elemanı olarak çalışan evli ve 1 çocuk babası Şahin Özdemir (25), büyük ikramiyenin kendisine çıkmasından sonra ilk kez kameralar karşısına çıktı. Şu ana kadar parayı nasıl değerlendireceğine dair bir planı olmadığını kaydeden Özdemir, "Ancak devletimize, milletimize hayırlı bir şekilde ne gerekiyorsa bunu yapacağız. Buna ileriki zamanda karar vereceğiz" dedi.
İkramiyenin kendisine çıkmış olmasıyla ilgili basında yer alan haberlerin bir kısmının yanlış olduğunu ifade eden Özdemir, "Bileti Adana'dan aldığım söyleniyor, bu tamamen yalan. Bayıldığım söyleniyor bu da kesinlikle yalan. Ben bu bileti Mersin'den aldım. Büyük ikramiyenin bana çıktığını da çalıştığım iş yerinde öğrendim. Sadece ağabeyime haber verdim. Haber gazetelerde yer alınca bütün Türkiye duydu. Önce intertten bakmıştım sonuçlara. Gözlerime inanamadım. Bu nedenle ağabeyimi arayıp durumu bildirdim. O da bir gazete alarak iş yerine geldi. Gazeteye baktık ve orada büyük ikramiyenin bana çıktığını öğrendim. Bunun üzerine görevi teslim ederek iş yerinden ayrıldım. Sadece birlikte çalıştığım arkadaşıma ikramiyenin bana çıktığını söyledim. Sonra da ağabeyimle birlikte eve geldik" diye konuştu.
O an çok mutlu olduğunu, yoksulluk içinde geçen bir yaşamın içinde böyle büyük bir para kazanmanın sevincini yaşadığını anlatan Şahin Özdemir, "Bugüne kadar alın terimizle çalışıyorduk. Kimsenin emeğine göz dikmedik. Kardeşlerimizle birlikte alın terimizle bir şeylere sahip olduk. Kimsenin malına, mülküne hiçbir zararımız olmadı. Allah nasip etti, kısmet etti böyle bir ikramiye kazandık" dedi.
Gazetede yer alan haberlerde 'ilk işi istifa etmek oldu' şeklinde yanlış bilgilerin yer aldığını dile getiren Özdemir, şöyle devam etti:
"Böyle bir durum olmadı. Sadece beraber çalıştığım arkadaşıma durumu anlatım görevi devrederek iş yerinden ayrıldım. Yalan yanlış haberler yapılmış. Bunların düzeltilmesini istiyorum. Çünkü kimsenin kırılmasını, üzülmesini istemiyorum. Bizim kan davası nedeniyle 15 yıl önce Mersin'e geldiğimiz yazılmış. Bu bilginin hiçbir şekilde aslı astarı yok. Biz aslen Kilisliyiz. Kilis'te böyle bir şey olmaz zaten. Ailem Mersin'e işsizlikten dolayı geldi."

"PARA BENİ DEĞİŞTİRMEYECEK"
Tek bilet aldığını ve bu bileti de çocuğunun, eşinin ve ailesinin şansına çektiğini söyleyen Özdemir, parayı da bir avukatı vekil kılarak Milli Piyango İdaresi'nden alarak bankaya yatırdıklarını belirtti.
En büyük hayallerinden birinin ev sahibi olmak olduğunu ifade eden Özdemir, şunları söyledi:
"Tabi ki evimiz yok. Kardeşlerim de aynı durumda. Bizim gibi insanların ideali ne olabilir? Tabi ki kiradan kurtulup bir ev sahibi olmaktır. Ben ailemi bu yoksulluktan kurtarmak istiyorum. Bu paranın beni değiştireceğime inanmıyorum. Dün neysem bugün de o olacağım. Mersin'den ayrılmayacağım. Burada yaşamaya devam edeceğim. Sadece projeler geliştirip topluma faydalı olmak istiyorum. İnsanlara faydalı olabilmek için nasıl bir iş gerekiyorsa onu yapacağım. Çünkü ailemizde sigortasız, asgari ücretin altında çalışan insanlar var. Bu nedenle insanlara sigortalı iş imkanı sunacak işler yapmak istiyorum."
Sera ve bahçelerde çok çile çektiğini, yoksulluk içinde büyüdüğünü dile getiren Özdemir, üniversiteyi kazandığını ancak yoksulluk nedeniyle okuyamadığını belirtti. Özdemir, eğer okuyabilseydi en büyük hayalinin 'öğretmenlik' olduğunu da sözlerine ekledi.
(HSK-Y)

04.01.2013 17:24:02 TSI

Editör: Wan Haber