Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 2013 yılında Mersin'de yapılacak olan 17. Akdeniz Oyunları kapsamında yapımına başlanan tesislerin hiçbirinde gecikmenin söz konusu olmadığını ifade ederek, "Bu bir Türkiye projesidir. Diğer ülkelerin 6 yılda yaptığını biz 2 yıldan daha az bir sürede ve en iyisini yapacağız. Yeni stadyumumuzda 31 Mayıs 2013 tarihinde Allah'ın izniyle bitecek" dedi.
Vali Güzeloğlu, beraberinde Vali Yardımcısı Kadir Okatan, 17. Akdeniz Oyunları Koordinatörü Bekir Korkmaz, Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İbrahim İlhami Koç ile birlikte 17. Akdeniz Oyunları kapsamında yapımına devam edilen stadyum inşaatında incelemelerde bulundu. Burada konuşan Vali Güzeloğlu, Akdeniz Oyunlarının sportif müsabakaların yanında, kültürel ve diğer ülkelerle kaynaşma açısından da büyük bir organizasyon olduğunu söyledi. Artık büyük oyunları Türkiye getirmek ve başarılı bir şekilde gerçekleştirmek anlamında büyük mesafeler kat edildiğini belirten Güzeloğlu, "Türkiye dünya ve uluslararası alanda bir çok organizasyonlara ev sahipliği yapmış ve bunları en iyi şekilde tamamlamıştır. Erzurum'daki Kış Oyunları, Trabzon'daki Gençlik Oyunları, İzmir'deki Üniversite Oyunları, Dünya Basketbol Şampiyonası gibi organizasyonlar ülkemizin her şeyin en iyisini yapacak bir ülke olduğunu ortaya koymuştur. Akdeniz Oyunları bu bağlamda olimpiyatlardan sonra değerlendirilen, Akdenizlilik kimliğinin öne çıktığı büyük bir organizasyondur" diye konuştu.

"ŞU ANDA TESİSLERE HARCANAN YATIRIM 500 MİLYON TL'Yİ AŞMIŞ DURUMDA"
Mersin'de böyle büyük bir organizasyona ev sahipliği yapacaklarından dolayı büyük onur ve mutluluk yaşadıklarını kaydeden Güzeloğlu, "Mersin'de devam eden yatırım tutarı yaklaşık 500 Milyon TL'yi aşmış durumdadır. Ama bu para sadece tesislere harcanan yatırımlardır. Diğer giderlerle Mersin, taşıdığı tüm dinamiklerle ve zenginliklerle dünya çapında bir spor kenti kimliğine kavuşacaktır. Spor turizmi artık dünya çapında öne çıkan ülkeleri buluşturan, önemli zenginlik ve tanıtma imkanı sunan önemli bir alandır. Oyunlar kapsamında var olan tüm tesislerin yenilenme işlemleri dışında büyük tesisleri Mersin'e kazandırdık. Bunlardan en önemlisi Mersin stadyumudur. 25 bin kişilik stat Mersin'e ve Türk sporuna yakışır bir stadyum olacaktır. Allah'ın izniyle stadyum 31 Mayıs 2013 tarihinde bitecek" şeklinde konuştu.
Mersin'in tüm branşlarda üst liglerde olduğu ve bu anlamda Mersin'in özel bir kent olduğunu dile getiren Güzeloğlu, "Takım ve bireysel tüm alanlarda Mersin, profesyonel alanda Türkiye çapında bir büyükşehirdir. Tesislerle birlikte sportif başarı daha ileriye taşınacaktır. Tenis altyapısında Türkiye'nin merkezi konumuna gelecektir. Bunun dışında atletizm sahaları, atıcılık alanları, kamp tesisleri, jimnastik salonları, yüzme havuzları ile Mersin adeta bir spor merkezi olacaktır. Tüm bunlarla birlikte Mersin, Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından 81 il arasında Türkiye'de sadece 8 ile tahsis edilen Olimpiyatlara Hazırlık Merkezi kenti olmuştur" ifadelerini kullandı.
Hedeflerinin sosyal alt ve üst yapılarla birlikte Mersin'i oyunlara hazırlamak olduğunu vurgulayan Güzeloğlu, "Stat inşaatında yaşanan sıkıntılardan sonra 1 Ocak 2013'de üstlenen yeni yüklenici firmamız ulusal ve uluslararası alanda çalışmalar yapan ve üst düzey performansı olan bir firmamızdır. Hiçbir tesisimizde gecikme söz konusu değildir. Stadyumda 1 haziran 2013 tarihinde tamamlanmış, Türkiye'nin ve dünyanın özel ve güzel bir stadı olarak Mersin'e ve Türkiye'ye armağan edilmiş olacaktır. Çabamız Akdeniz Oyunları'nda Türkiye'nin bugüne kadar ki elde ettiği en büyük sportif başarıyı göstermek olacaktır" dedi.

"ŞİMDİLİK 600 DAHA SONRA İSE BİN İŞÇİ İLE STADYUMU AKDENİZ OYUNLARI'NA YETİŞTİRECEĞİZ"
Mersin Stadyumu'nun yeni yüklenici firması Limak'ın yetkililerinden Bahattin Özdemir ise stadyumunun kesinlikle Akdeniz Oyunları'na yetişeceğinin altını çizerek, "Şu anda 600 çalışanımız var. Biz 15 gündür burada çalışıyoruz. 15 gün içinde 7 bin 100 metreküp beton döküldü. Bin 80 ton çelik montajı yapıldı. Yani beton dökmede yüzde 45 ile teslim aldığımız inşaatının beton dökümünü 15 gün içinde yüzde 66'ya çıkardık. Yüzde 16 ile devir aldığımız çelik altyapıyı ise yüzde 34'e çıkardık. Tüm arazinin çevresi girilmez haldeydi. Ciddi bir iyileştirme çalışması yaptık ve bunu da sıfırdan yüzde 54'e çıkardık. Bunu yaparken de işçilerimize psikolojik eğitim verdik. Artık inşaatta çalışan işçilerimizin hepsi bu inşaatı 31 Mayıs'a kadar bitireceğiz diyor. 31 Mayıs'da bu iş kesinlikle bitecek. Zaten işçi sayımızı da önce 800'e, Mart ayı sonunda da bin kişiye çıkaracağız" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından firmanın yetkilileri tarafından stadyumda yapılan çalışmalar harita üzerinden Vali Güzeloğlu'na anlatıldı.
(KRY-BÇ-S)

06.02.2013 11:34:32 TSI

Editör: Wan Haber