AK Parti İl Genel Meclis Üyesi ve Grup Başkan Vekili İbrahim Gül, Mersin'de 2003 yılında 27 bin hektar civarında olan sulanabilir arazinin, 2012 yılında 34 bin hektarlara ulaştığını belirterek, aynı dönemde üreticiye yapılan desteğin 501 milyon lira civarında olduğunu söyledi.
Gül, Suphi Öner Öğretmenevi'nde düzenlediği toplantıda, AK Parti Hükümeti'nin Mersin'deki yatırımları konusunda bilgiler verdi. Konuşmasına, Mersin'e gönderilen 5 milyon lira nedeniyle Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'a teşekkür ederek başlayan Gül, bu paranın köylerin eksik kalan alt yapı ihtiyaçları için harcanacağını belirtti.
Hükümetin verdiği desteklerin çiftçiler tarafından taktir edildiğini kaydeden Gül, Mersin İl Özel İdaresi tarafından 2003-2012 yılları arasında tarıma yapılan yatırımlar sayesinde, 27 bin 857 hektar olan sulanabilir arazinin, bugün 34 bin 67 hektara ulaştığını söyledi. 2003 yılından önce Mersin'de vahşi sulama yapıldığını ve o yıllarda gölet sayısının 8 olduğunu belirten Gül, 2012 yılı sonu itibarıyla 947 bin 711 kilometre damlama suyu borusunun döşetildiğini, ayrıca 8 olan gölet sayısının da 48'e çıkarıldığını vurguladı.
Gül, Tarım Bakanlığı tarafından 2003 yılından 2012 yılına kadar üreticiye verilen desteğin 501 milyon 383 bin 587 lira olduğunu dile getirerek, "AK Parti iktidarında Mersin'e bu hizmetler yapılırken, ne yazık ki Mersin Ziraat Odası Başkanı Cengiz Gökçel, oda başkanlığı yerine çiftçileri istismar edecek eylemler içerisine girmektedir. CHP'li milletvekili ile birlikte çiftçilerin Ziraat Bankası'na olan borçlarını bahane ederek, bir çoğu çiftçi olmayan, Mersin merkezde oturan CHP'li insanları otobüslerle Kazanlı yol kavşağına getirtip, sanki 'çiftçiler hükümeti protesto' yapıyormuş gibi gösterdiler. Bu gerçeği herkesin bilmesini istiyoruz" dedi.
Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile ilgili basında yer alan haberlere de değinen Gül, şöyle devam etti; "Sayın Kocamaz, Mersin Büyükşehir Belediye başkanlığına aday adayı olmuştur. Buna hiçbir diyeceğimiz olamaz. Ancak, Ankara'da 'Kalite Derneği' adı altındaki bir dernek, müracaatta bulunan 9 kuruluşa kalite ödülü adı altında plaket vermiştir. Bu dernek topluca Cumhurbaşkanını ziyaret etmiştir .
Ne yazık ki, bu olay çarpıtılarak 'Burhanettin Kocamaz, Cumhurbaşkanı tarafından Çankaya köşküne davet edildi' denilerek 2 yıl öncesinde Cumhurbaşkanının Tarsus ziyaretinde çekilen fotoğraflar basına yansıtılmış ve kamuoyu aldatılmıştır. Cumhurbaşkanlığı'na yazılı olarak sorduğumuzda, böyle özel bir davet ve görüşmenin gerçekleşmediği, Cumhurbaşkanlığı İletişim Müdürlüğü'nden verilen cevap ile ortaya çıkmıştır. Biz AK Parti olarak doğru, dürüst, ilkeli ve gerçeklerle hareket ederek dürüst siyaset ve hizmet yapmaktayız. Bundan sonrasında da aynı çizgimizle inşallah Mersin'e hizmet etmeye devam edeceğiz."
(HSK-Y)

17.01.2013 14:44:55 TSI

Editör: Wan Haber