BDP Mersin İl Başkanı Halis Ernarici, Akdeniz İlçe Örgütü tarafından 'Van Depremi' sonrası depremzedeler için toplanan yardım malzemelerinin satıldığı yönündeki iddialarla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Bu olay doğruysa biz de bunu tasvip etmiyoruz. Parti olarak ne yapılması gerekiyorsa yapacağız" dedi.
Ernarici, Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk ile birlikte parti binasında düzenlediği toplantıda, herkesin yaptığı hatanın bedelini ödeyeceğini söyledi. Ortaya atılan bu iddiaları basında çıkan haberlerden öğrendiklerini ifade eden Ernarici, "Biz bu olayı araştırdık. Grup olarak, parti olarak böyle bir kararın alınmadığını gördük. Ahlaki ve etik olmayan hiçbir şeyi parti olarak kabul etmiyoruz. Polis ifadesinde A.K. adlı kişinin kendi inisiyatifini kullanıp bazı eşyaları depo kirası için sattığını söylemiş. Biz bu ifade doğru bile olsa kabul etmiyoruz, ahlaki bulmuyoruz. Parti olarak ne yapılması gerekiyorsa yapılacaktır" diye konuştu.
BDP İl Başkan Yardımcısı Emin Uslu ise, 23 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen Van depremi sonrası tüm Türkiye'de olduğu gibi Mersin'de de depremzedelere yardım için harekete geçildiğini belirterek, dayanışma ruhu ve heyecanla toplumun her kesiminden gerekli yardımın sağlandığını söyledi. Türkiye genelinde yardımların yoğun yapılması ve yoğun bir duyarlılık gösterilmesi nedeniyle Van Kriz Masası tarafından kendilerine, çok fazla giyecek bilgisinin ulaştığını kaydeden Uslu, "Yapılan uyarılar üzerine Van'a gönderilmek üzere tarafımıza verilen ikinci el eşyalar ayıklanmış, düzenli bir şekilde istiflenip çuvallara konulmuş ve gönderilmemiştir. Toplanan eşyalar 1 yıl boyunca uygun yerlerde muhafaza edilmiştir. Bu eşyalar hiçbir amaç için kullanılmamış, kullanılmasına da müsaade edilmemiştir. Ancak, partimizin ve ilçe yönetimimizin bilgisi dışında tarafımıza ulaşan bilgilere göre; A.K. adlı kişi tarafından bahse konu elbiselerin nakliye ve kira ücreti karşılanmak üzere pazarda satıldığı iddia edilmiştir. Tarafımızca bu durumun kabul edilmesi ve böylesi bir tezgahın içinde olunması mümkün değildir" şeklinde konuştu.
Akdeniz Belediye Başkanı Mehmet Fazıl Türk de deprem sonrasında, 20 tır dolusu yardımı Van'a kendisinin götürdüğünü belirterek, "Bizim böyle bir durumu kabul etmemiz söz konusu olamaz. Bir eksiklik suiistimal varsa gereği yapılacaktır" dedi.
(HSK-Y)

10.01.2013 15:38:16 TSI

Editör: Wan Haber