AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları tarafından, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın desteği ile organize edilen "81 İlde Orman Projesi" kapsamında Mersin'de oluşturulan "AK Kadınlar Ormanı'nın açılışını, canlı yayın bağlantısıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yaptı.
AK Parti Mersin İl Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları'nın kapsamında "AK Kadınlar Ormanı"nın açılışı, Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan'ın Ankara'dan katılımıyla gerçekleştirildi. Başbakan Erdoğan, ormanların açılışını Mersin, İstanbul, İzmir, Adıyaman ve Rize illerinde eş zamanlı kurulan canlı bağlantılarla yaptı. Bu kapsamda, Mersin merkez Toroslar ilçesi Kerimler Köyü sınırları içerisinde oluşturulan 'AK Kadınlar Ormanı' fidan dikimi açılışını, canlı yayın bağlantısı ile Başbakan Erdoğan gerçekleştirdi.
Açılış dolayısıyla düzenlenen törene, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları MKYK Üyesi Hediye Dalgıç, İl Başkan Vekili Hidayet Şeker, İl Yönetim Kurulu üyeleri, İl Kadın Kolları Başkanı Elif Akar ve ilçe teşkilatlarının kadın kolları üyeleri katıldı. Yoğun yağmur altında yapılan açılışta konuşan İl Kadın Kolları Başkanı Akkar, Genel Merkez Kadın Kolları'nın 3 milyon 250 bine ulaşan üye sayısının dünyanın en büyük kadın sivil toplum örgütü olduğunu söyledi. Genel Merkez Kadın Kolları'nın, artan üye sayısını 'Bir Ağaç Bin Nefes, Bir Kadın Bin Nefes' sloganı ile taçlandırmak istediğini belirten Akkar, "Böylece 81 ilde her bir kadın üye adına bir ağaç dikilecek ve yurdumuzun dört bir yanında AK Ormanlar yeşerecektir. Gelecek nesillere dikilen ağaçlar hediye edilecektir. Mersin'de de 46 bin olan kadın üyemiz kadar ağaç dikilecektir" dedi.
Başbakan Erdoğan'ın her fırsatta Mersin'e değer verdiğini dile getirdiğini kaydeden İl Başkan Vekili Şeker de "Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı yayınla bağlanacağı iller arasında 5 ilden birinin Mersin'imiz olması bizleri mutlu etmiştir. Bu bizim için bir şereftir. AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığımız, her kayıtlı AK Partili kadın üye için bir ağaç dikmek suretiyle 81 ilde ormanın ve ağacın öneminin ne kadar değerli olduğunu göstermiştir. Mersin'deki kayıtlı 46 bin kadın üyemiz adına Orman Bölge Müdürlüğümüzün desteğiyle tahsis edilen 50 dönüm arazi üzerine ağaçlarımız dikilecektir" diye konuştu.
Şeker, AK Parti hükümetinin orman ve ağaçlandırmada yaptığı yatırım ve hizmetlerin hiçbir iktidar dönemine nasip olmadığını da sözlerine ekledi.
(KYM-Y)

05.12.2012 13:06:43 TSI

Editör: Wan Haber