Mersin Üniversitesi'nde (MEÜ) okuyan bir grup öğrenci, Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) çıkan olaylarda, emniyet güçlerinin üniversite öğrencilerine müdahale etmesini, düzenledikleri yürüyüşle protesto ettiler.
MEÜ öğrencisi bir grup, akşam saatlerinde KESK'e bağlı Eğitim-Sen binası önünde toplandı. Burada, 'Şimdi Her Yer ODTÜ, Tüm Gözaltılar Serbest Bırakılsın' yazan bir pankart açan üniversite öğrencileri, Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne yürüdüler. Polisin güvenlik önlemi aldığı eylemde, yürüyüş boyunca sloganlar, alkışlar ve ıslıklarla AK Parti hükumetini ve emniyet güçlerini protesto eden öğrenciler, Büyükşehir Belediyesi önünde basın açıklaması yaptı.
Grup adına hazırlanan açıklamayı okuyan MEÜ öğrencisi Deniz Gözde Öztürk, geçtiğimiz salı günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ODTÜ'ye gidişi sırasında öğrencilerin gerçekleştirdiği eylemde, polisin müdahalesi sonucunda pek çok öğrencinin yaralandığını ve üniversitenin tahrip olduğunu söyledi. Bugün de Ankara'da eyleme katılan öğrencilerin evlerine gerçekleştirilen operasyonlarla öğrencilerin demokratik tepkisinin terör eylemi olarak gösterilmeye çalışıldığını belirten Öztürk, bu eylemin üniversitenin topyekun direnişi olduğunu kaydetti. Bu baskılara karşı üniversiteleri daha büyük bir kararlılıkla savunacaklarını ve yeni YÖK yasasına karşı mücadeleye devam edeceklerini dile getiren Öztürk, tüm gözaltındakilerin de serbest bırakılmalarını istedi.
Açıklamanın ardından öğrenciler olaysız dağıldı.
(KYM-Eİ-Y)

21.12.2012 18:01:30 TSI

Editör: Wan Haber