Mersin'in Anamur ilçesinde bölücü terör örgütüne ait olduğu bildirilen 4 adet Kaleşnikof ile 2 adet Uzi marka uzun namlulu silah ve bu silahlara ait bin 500 adet cephane bulundu.
Edinilen bilgiye göre, Anamur ilçe merkezine yakın bir derede su yüzeyine çıkmış plastik bidon içerisinde bazı silahların olduğunu gören vatandaşlar, durumu polise bildirdi. İhbar üzerine olay yerine giden Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, bomba imha uzmanları vasıtasıyla arama yaptı. Yapılan çalışmalarda dere kenarındaki toprak altına gizlenmiş plastik bidon içerisinde çuvallara sarılı halde 4 adet Kaleşnikof ile 2 adet Uzi marka uzun namlulu silah ve bu silahlara ait 23 şarjör ile bin 500 adet mermi bulundu.
Emniyet yetkilileri, bulunan silah ve cephanelerin bölücü terör örgütüne ait olduğunu ve yıllar önce eylem amacıyla bu bölgeye gömülmüş olabileceğini söylediler. Yetkililer, silahların daha önce her hangi bir eylemde kullanılıp kullanılmadığının yapılan balistik incelemeler sonucu belli olacağını açıkladılar.
(HSK-Y)

10.12.2012 16:20:07 TSI

Editör: Wan Haber