Mersin Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, Türkiye'nin komşularıyla savaşa sürüklendiğini öne sürerek, hükümetin Suriye politikasını ve emperyalist ülkelerin Suriye'ye yönelik girişimlerini protesto ettiler.
Öğle saatinde Büyükşehir belediyesi önünde toplanan Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, Suriye'de yaşananları ve hükümetin Suriye politikasını sloganlar atarak protesto ettiler. 'Suriye'de Emperyalist Müdahaleye Hayır' yazılı pankart açan grup adına açıklama yapan Yol İş Sendikası Mersin Şube Başkanı İrfan Gültekin, ABD taşeronluğuna ve emperyalizmin güdümünde Türkiye'nin komşularıyla savaşa sürüklenmesine karşı çıktıklarını söyledi. Türkiye'de patriot füzeleri kurulmasını istemediklerinin altını çizen Gültekin, "Suriye'de yaşanan yıkım, Suriye halklarının kendi özgür iradeleri ve öz güçleriyle yürütecekleri demokrasi, eşitlik ve özgürlük mücadelesine yönelik bir müdahaledir. Bu yıkım aynı zamanda AKP hükümetinin Türkiye'de halklar arasında kardeşliğe, bir arada yaşam umutlarına karşı da gelişen bir müdahaledir" dedi.
Hükümetin, Türkiye'yi NATO'nun askeri yığınağı haline getirerek işgalin merkez üssü olmayı hedeflediğini öne süren Gültekin, "Bizler, ülkemizin NATO üsleriyle kuşatılmasına, komşularıyla savaştırılmasına, kanlı tarihe ortaklık edecek bir ülkeye dönüştürülmesine asla izin vermeyeceğiz. Sesimizi hep birlikte büyüteceğiz" diye konuştu.
Grup, açıklamanın ardından olaysız dağıldı.
(KYM-AKL-Y)

19.01.2013 16:25:43 TSI

Editör: Wan Haber