Bu yıl Mersin'de yapılacak olan 17. Akdeniz Oyunları'nın hazırlık etkinlikleri kapsamında, 'Mersin'de Spor ve Spor Felsefesi' konulu sempozyum düzenlendi.
Mersin Üniversitesi (MEÜ) Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde gerçekleşen sempozyuma, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Erol Ertan, MEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Aksan, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Sempozyumun açılış konuşmasını yapan MEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aksan, üniversite olarak Akdeniz Oyunları organizasyonunun her aşamasında yer aldıklarını ve oyunlara katkı sunmaya devam edeceklerini kaydetti. Üniversite yönetiminin, oyunların her aşamasında varlığını hissettirdiğini ifade eden Aksan, iki rektör yardımcısının oyunların iki önemli departmanının direktörlüğünü yaptığını, ayrıca üniversite genel sekreterinin de üniversiteyle ilişkilerin sorumluluğunu yürüttüğünü belitti. Aksan, "Uluslararası yayından oyunların belgeselinin hazırlanmasına ve kültür sanat etkinliklerine, oyunlarda tören alanı olarak kullanılacak tesislerimizden eğlence merkezi olarak kullanılacak amfi tiyatromuza kadar her şeyiyle biz oyunların önemli bir parçasıyız" dedi.
Mersin'de yapılacak olan Akdeniz Oyunları'na bir anlamda 'mucize oyunları' da demek gerektiğini vurgulayan Aksan, "Normal şartlarda bu organizasyonu düzenleyecek kentlerin hazırlıklar için 6 yıl süresi var ancak, bu süre Mersin için 19 ay gibi kısa bir süreye indi. Diğer kentlerin 6 yılda yaptıklarını biz 19 aya sığdırmak durumunda kaldık. Bir dolu mucizenin peş peşe gerçekleşmesi gerekiyor. Çalışmalarda kentin bütün birimlerinin ciddi katkısı var. Bu mucizeleri beklerken belki de bize özgü şeyler oldu" diye konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından sempozyum, sabah iki öğleden sonra iki olmak üzere dört oturum halinde sürdü. Başkanlığını Müfit Sönmez'in yaptığı ilk oturumda Doç. Dr. Murat Durukan, 'Antik Kilikya Bölgesi'nde Spor Organizasyonu ve Sporcular', Öğretim Görevlisi Sadık İnel 'İnsan Neden Hareket Eder', Uzman Fitness Eğitmeni Oktay Zırhlı ise 'Yaşam Boyu Spor Olgusu ve Sağlık İçin Sporun Toplumsallaşma Sorunu' konulu sunum yaptılar.
(KRY-KYM-Y)

25.01.2013 10:09:44 TSI

Editör: Wan Haber