Mersin'de polisin düzenlediği operasyonda, yılbaşında piyasaya sürülecek 10 bin şişe sahte içki, 200 bin paket kaçak sigara ve 23 ton çay ele geçirildi.
Edinilen bilgiye göre, bir istihbaratı değerlendiren Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir kamyonda yüklü bulunan konteynırda arama yaptı. Yapılan aramada 10 bin şişe sahte içki ile çok sayıda bandrol ele geçirildi. Sahte içkilerin yılbaşından önce yurt içinde piyasaya sürüleceği öğrenilirken, içinde insan sağlığını tehlikeye atacak maddelerin bulunduğu ileri sürüldü.
KOM Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği bir başka operasyonda ise, Şırnak plakalı bir TIR, D-400 karayolu üzerinde durduruldu. Yapılan aramada, TIR'ın zula tabir edilen bölümüne gizlenmiş 50 bin paket kaçak sigara ele geçirildi. Kaçak sigaraların Bulgaristan'dan Türkiye'ye sokulduğu kaydedildi. Bu sayı ile birlikte ekiplerin son bir haftada yaptıkları çalışmalar sonucu yakalanan kaçak sigaranın 200 bin pakete ulaştığı bildirildi.
Mersin polisinin bir depoda yaptığı aramalarda da 23 ton kaçak çay ele geçirildi. Operasyonlarda toplam 3 kişi gözaltına alınırken, soruşturmanın sürdürüldüğü kaydedildi.
(HSK-CC-Y)

17.12.2012 12:55:49 TSI

Editör: Wan Haber