Mersin'in merkez ilçe Yenişehir Belediyesi Kent Konseyi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Mersin Diş Hekimleri Odası ve Yenişehir Belediye Başkanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen 'ilköğretim okullarında diş bakımı' projesi hayata geçiriliyor.
Proje çalışmaları kapsamında Genel Sekreter Yardımcısı Yakup Kaya başkanlığındaki bir heyet, Mersin Diş Hekimleri Odası'nı ziyaret etti. Ziyarete katılan meclis üyeleri, özellikle kırsalda bulunan ilköğretim okulu öğrencilerinin diş macunu kullanarak diş fırçalama alışkanlığının bulunmadığını, bir çok öğrencinin ise maddi sıkıntılardan dolayı periyodik diş bakımlarını yapamadıklarını saptadıklarını, bu nedenle böyle bir proje hazırladıklarını söylediler. Ana sınıfı ve ilköğretim birinci kademe öğrencileri için diş bakımı ve diş sağlığı eğitimi konusunda slayt gösterisi eşliğinde görsel bir sunum hazırladıklarını, bunun yanında tüm çocukların diş taramasından geçirileceği ve diş sağlığı konusunda bilgilendirilecekleri belirtildi. Ayrıca sorunlu dişleri olan öğrenciler de diş hekimlerine yönlendirilecek.
Mersin Diş Hekimleri Odası Başkanı Abdurrahman Doğulu ise, hazırlanan bu projeye Diş Hekimleri Odası olarak katkı sunmamanın mümkün olmayacağını belirterek, "Odamıza bağlı sertifikalı diş hekimleri bu projede seve seve çalışacaklardır. Bu projenin amacına ulaşması için ilköğretim çocuklarının 1. sınıftan 4. sınıfa kadar her yıl bilgilendirilmesi ve diş bakımı süreci gerekmektedir. Ancak böyle uzun vadeli bir çalışmayla çocuklarımızı sağlıklı dişler konusunda bilgilendirmiş oluruz" dedi.
(HSK-Y)

25.12.2012 15:04:08 TSI

Editör: Wan Haber