Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Paralimpik Okul Günleri Projesi kapsamında Trabzon ile birlikte pilot il seçilen Mersin'de beden eğitimi ve rehberlik öğretmenlerine eğitim vermeye başladı.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 2012-2013 eğitim öğretim yılında Mersin'de pilot uygulaması yapılacak olan Paralimpik Okul Günleri Projesi'ne ilişkin eğitimler başladı. Suphi Öner Öğretmenevi Tarsus Salonu'nda düzenlenen toplantıya, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Erol Özdemir, okul müdürleri ile beden eğitimi ve rehberlik öğretmenleri katıldı. Söz konusu uygulamaya ilişkin iki gün sürecek eğitimler, 20 ortaokulda görevli beden eğitimi ve rehber öğretmenlerin katılımıyla gerçekleştirilecek.
Uluslararası İlham Projesi kapsamında yürütülen Paralimpik Okul Günleri Projesi'ne ilişkin pilot uygulama 2012-2013 eğitim öğretim yılında Mersin ve Trabzon illerinde gerçekleştiriliyor. Paralimpik Okul Günleri eğitimleri ile çocuk ve gençlere engellilik hakkında bilgi vermek, hem okuldaki hem de toplumdaki engellilere karşı duygudaşlık geliştirmelerine ve engellilerin rehabilitasyonuna katkı sağlanması amaçlanıyor.
(KYM-Y)

17.12.2012 16:06:20 TSI

Editör: Wan Haber