Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Hayrat Vakfı işbirliği ile Osmanlı Türkçesi kursları açılacağı bildirildi. Mersin'de 3 merkez ilçe ile Tarsus'ta başlayan kursların ikincisi için başvuruların başladığı bildirildi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Hayrat Vakfı tarafından, aralarında Mersin'in de bulunduğu Türkiye'nin 900'ü aşkın merkezinde Osmanlı Türkçesi okuma kursları açılıyor. Bu kapsamda Osmanlı Türkçesi Kursları İl Koordinatörü ve Hayrat Vakfı Mersin Temsilcisi Mehmet Akif Doğan, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül'ü makamında ziyaret etti. Ziyarette kursla ilgili bilgi veren Gül, Osmanlıca kurslarının milli kültürün en önemli kaynaklarını teşkil eden kütüphaneler, arşivler ile diğer şahıs ve kurumlarda mevcut olan Osmanlıca basma ve yazma eserlerin okunup anlaşılması, bu eserlerdeki bilgi ve belgelerden azami derecede faydalanılması ve bunların kültür hayatına kazandırılması amacıyla düzenleneceğini belirtti.
Hayrat Vakfı Temsilcisi Doğan da milli kültürün temelini teşkil eden eserlerin tamamına yakınının Osmanlıca olduğunu kaydetti. Yeni neslin bir cami kitabesini, tarihi bir çarşı girişini, her gün altından geçtiği üniversite giriş kapısında yazılı olan Osmanlıca metni okumaktan mahrum olduğunu ifade eden Doğan, "Bu proje ile milli hafızamıza sahip çıkıyoruz. Kurslarımız Mersin'de merkez ilçeler Akdeniz, Mezitli ve Yenişehir ile Tarsus'ta Halk Eğitim Merkezleri bünyesinde açıldı. Zamanla bu sayı daha da artacak. Kurslar ücretsiz olarak veriliyor. İkinci dönem kurslarımız 4 Mart'ta başlayacak. Halk Eğitim Merkezine müracaat ederek veya 'www.osmanlicaegitim.com' internet sitesine girerek kayıt için başvuru yapılabiliyor" dedi.
(KYM-Y)

06.02.2013 12:29:46 TSI

Editör: Wan Haber