Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, il genelinde 'okul sütü' dağıtımına 11 Şubat 2013 tarihinde başlayacaklarını bildirdi. Gül, yaklaşık 130 bin öğrencinin, haftanın 3 günü 'okul sütü' içeceğini, denetimlerin 'Okul Sütü Komisyonu' tarafından yapılacağını söyledi.
Geçen yıl Türkiye genelinde ilk uygulaması gerçekleştirilen, ancak zehirlenmelere yol açtığı iddiasıyla ara verilen okullarda süt dağıtımı, Mersin'de eğitimin ikinci yarısının başlayacağı 11 Şubat'ta yeniden hayata geçiyor. Konuya ilişkin İHA muhabirine açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Gül, 'okul sütü' dağıtımına 11 Şubat tarihinde başlayacaklarını, bununla ilgili tüm tedbirleri aldıklarını kaydetti. Sütle ilgili bir sorun yaşanmayacağını ümit ettiklerini vurgulayan Gül, "Zaten geçen sene de yaşanmamıştı. Bu sene bağımsız ana okulları hariç özel ana sınıfları da dahil, ana sınıfları ile 1., 2., 3. ve 4. sınıflara pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri olmak üzere hafta 3 gün süt dağıtacağız. Dolaylısıyla hafta da 3 gün olması da iyi oldu" dedi.
Geçen yıl yaşanan olumsuzluklara değinen Gül, okul sütünden zehirlenme gibi bir durumun hiç olmadığını belirterek, "Böyle bir şey yok. Zaten hiç olmadı. İlimizde de hiçbir zehirlenme vakası yaşanmadı. İlçelerimizden bu yönde haberler çıktı ama orada yaşananlar zehirlenme değildi. Biliyorsunuz, sütte bulunan laktoz maddesine karşı alerji duyanlar olabiliyor ama bu zehirlenme gibi algılanıyor. Hatta sadece ilimizde değil, Türkiye'de okul sütünden dolayı zehirlenen bir öğrenci çıkmadı, raporlar tamamen yayınlandı. Bizim ilimizdeki raporlar da elimizde, tabi ki böyle bir şey yok" diye konuştu.
Okul sütü dağıtımının ikinci dönemin sonuna kadar devam edeceğini ve il genelinde 130 bin civarında öğrencinin bundan yararlanacağını dile getiren Gül, dağıtacakları sütün çok kaliteli ve çok da taze olacağını savunarak, şunları söyledi: "Çünkü zaten paketler yeni üretilecek, paketlerin içerisinde olacak, zaten bayat olması mümkün görünmüyor. Denetimlerde ise Sağlık Bakanlığı bu işin içerisinde olacak zaten. Mersin'de Vali Yardımcımızın başkanlığında İl Sağlık Müdürlüğümüz, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz yetkilileri ile birlikte 'Okul Sütü Komisyonu' oluşturuldu. Biz bir sorun yaşandığında ilgili birimlere ileteceğiz, bu komisyon her türlü sorunu anında değerlendirecek. İlimiz de biz de hazırız, herhangi bir sorun yaşanmayacağını şimdiden söyleyebilirim."
(KYM-Y)

28.01.2013 09:31:03 TSI

Editör: Wan Haber