Mersin'de 2 yıl önce çalıştığı barda 'Kürtçe şarkı' söylemediği için öldürüldüğü öne sürülen Türk Halk Müziği sanatçısı Sarp Öztürk, ölümünün 2. yılında sanatçı arkadaşları tarafından düzenlenen etkinlikle anıldı.
Mersin Sanat Platformu tarafından Atatürk Caddesi üzerindeki Büyükşehir Belediye binası önünde gerçekleştirilen 'Sarp Öztürk'ü Anma' etkinliğine, sanatçının eşi Songül Öztürk ile oğlu Ataberk Öztürk de katıldı. "Kurşunlara inat yaşasın sanat" sloganlarının atıldığı etkinlikte, bireysel silahlanmaya tepki gösteren dövizler taşındı.
Burada grup adına açıklama yapan Mersin Sanat Platformu Sözcüsü Gülşah Deniz Kılıç, sanatçıların her insanın yüreğine dokunan bir iş yaptığına dikkat çekerek, "Çalgıcı, adamın evine götürdüğü ekmek tatlıdır. Çünkü enstrümanlar insanların haklarını değil sevdiği şarkıları çalar" dedi. Yapılan bu işi giderek sanat olarak görmeyen bir anlayışa karşı mücadele verdiklerini kaydeden Kılıç, "Mesleğimizi sosyal güvenceden uzak, güvenlik önlemlerinden yoksun ortamlarda icra etmek zorunda kalıyoruz. Değersizleştirilen ve itibarsızlaştırılan müzisyenliğin ve meta haline dönüştürülen müziğin yanı sıra, mesleğimizi icra ederken ödediğimiz bedellerin kamuoyu tarafından da görülmesini istiyoruz" diye konuştu.
Bundan 2 yıl önce 17 Aralık 2010 tarihinde Mersin'de Türk Halk Müziği sanatçısı Sarp Öztürk'ün silahlı saldırı sonucu öldürüldüğünü hatırlatan Kılıç, "Sarp Öztürk, bir müşterinin istediği 'Kürtçe şarkı' söylemediği için katledildi. 22 Ağustos 2012 tarihinde ise İzmir'de bir başka arkadaşımız mekan sahipleriyle müşteri arasındaki husumetin kurbanı oldu. Artık yeter diyoruz. Başka canlar yanmaması için siyasi iradenin adım atması gerekiyor" şeklinde konuştu.
Anma etkinliği düzenleyen sanatçılara teşekkür eden Sarp Öztürk'ün eşi Songül Öztürk ise, "Bizim canımız yandı umarım sizlerin canı yanmaz. Manevi olarak tüm müzisyenler bugüne kadar yanımızdaydı. Sarp'ı bir kez daha sevgiyle anıyoruz" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından sanatçılar ve öldürülen Sarp Öztürk'ün yakınları, Öztürk'ün sevdiği türküleri seslendirdi. Babasının sevdiği türküleri dinleyen oğlu Ataberk Öztürk gözyaşlarına boğulurken, anne Songül Öztürk bir yandan oğluna sarılıp teselli ederken metanetini korumaya çalıştı.
17 Aralık 2010 tarihinde Adnan Menderes Bulvarı üzerindeki bir barda meydana gelen olayda, 'Kürtçe şarkı' söylenmediği için silahlı saldırıya uğrayan sanatçı Sarp Öztürk hayatını kaybederken, 1 gitarist ve 1 garson yaralanmıştı.
(HSK-Eİ-Y)

17.12.2012 18:29:47 TSI

Editör: Wan Haber